ЛЕЧЕБНИ ГЪБИ ПРОТИВ РАК И ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

lechebni_gubiКакво представляват гъбите

Гъбите са най- приспособимата форма на живот. Плесенни гъби се срещат и на 3300 метра надморска височина. Известни са случаи на развитие на плесенни гъби на повърхността на концентрирана сярна киселина. Издържат нагряване до 80 ° C и налягане до 8000 атмосфери. В лабораторни условия спори от хербарийни образци не губят своята жизнеспособност в някои случаи до 20 и повече години. Състоят се от гъбница (мицел) и плодно тяло. При отделянето на плодното тяло от мицела то отново израства. При благоприятни условия се  размножават по полов път с помощта на спори чрез гамета- сливане, чрез оплодяване на неподвижната яйцеклетка с подвижен сперматозоиод, който при гъбата се нарича антеридий, както и по вегетативен път- чрез хламидоспори (много устойчиви при неблагоприятни външни условия). Бързо мутират (даже след едно- две поколения). Имат два начина на съществуване- чрез симбиоза и чрез паразитизъм. При последния убиват хазяина си. Прорастват основно по междуклетъчните пространства. Близки са до рака като организми. Изработват повече от 20 вида ензими, най- вече от въглехидратния ред. Имат една много важна особеност, практически загубена от останалите живи организми- те мълниеносно се приспособяват към всякакви условия и не понасят агресия в никакъв вид. Даже на Земята да изчезнат условията за съществуване на всички сегашни форми на живот, гъбите ще останат и те ще бъдат новата форма на живот.

Исторически данни

Фунготерапията е наука за лечение с лекарствени гъби. Названието е официално въведено в Япония преди 2000 години. Тогава е била издадена безценната книга “Shinnoh Honsohkyo”, явяваща се първоначален учебник на Източната медицина. В нея са упоменати повече от 350 вида билки и гъби, класифицирани и обяснени основно в 3 категории: 120- „превъзхождащи”, 120- „средни” и 125- „справедливи”.

Първите ги наричали „Растения на Бога”, те били за подмладяване и дълголетие. Това били „лекарствата на легендарните вълшебници”. Тук се намирали почти всички известни гъби, а най-първа била записана Рейши- „Гъбата на дълголетието” или „Свещената гъба”. Твърдяло се, че е най- ценното средство срещу всякакъв вид тумори.

В Китай от векове имат репутацията на “елексир на живота” и им е отредено място в групата на „висшите билки.” Тези гъби са ядливи.

През 1309 г. знаменитият лечител Ву Горин в трактата си „Лекарствени средства за ежедневна употреба” също описва лечебните свойства на гъбите.

През 14 век китайският лекар Ву Руи от династията Мин (1368-1644) написал: „Тази гъба (Шиитаке) е средство за запазване на здравето, тя лекува настинки и стимулира кръвообръщението”. Той също открил, че гъбата Шиитаке проявява противотуморна активност, а в книгата „Канон” на най- великият азиатски лекар Авицена първо място по лечебни свойства отново заемат гъбите.

Известният билкар Ву Син съставил трактат за лекарствените гъби, където са описани свойствата на повече от 100 вида гъби, растящи в Китай и Япония. Той доказва, че лечебните свойства на гъбите са по- големи от тези на билките, а Шиитаке нарича „Гъба жен-шен”. Всъщност Майката природа е определила основно място на гъбите не като храна, а като аптека!

Съвременно състояние и класификация

Микологията е наука за низшите форми на гъбите, а Фунготерапията изучава лечебните свойства на висшите гъби и това е най- младият клон на Микологията. За сведение, от 21 март 2003 със заповеди № 115 и 116 на МЗ на Руската Федерация са въведени две нови специалности: Клинична Микология и Лабораторна Микология.

Във Фунготерапията се използват висшите гъби (макромицети), т.е. тези, които образуват плодни тела видими с просто око. Делят се на 2 класа: базидиомицети и аскомицети. Общо висшите гъби са 14 000 вида. Над 2000 са ядливи, а около 700 притежават лечебни свойства. Повечето от базидиомицетите имат антибиотична активност и отделят антибиотични вещества: агроцибин, брозофилин, немотин, биформин, полипролин и много други. Водните екстракти от плодните тела на повечето от тях оказват въздействие на микрофлората на раните на болните аналогично на идентифицираните антибиотици: левомицетин, биомицин, стрептомицин. Гъбите са междинна форма на живот между растенията и животните и съдържат биологично активните вещества (БАВ) и на едните, и на другите. За разлика от растенията, гъбите не съдържат хлорофил, не могат да извършват фотосинтеза, и не са в състояние да синтезират от неорганична– органична материя. Приликите с животните са, че гъбите секретират така наречената „урина” и изработват около 20 ензима (гликоензими), чрез които усвояват въглехидратите.

От гъбите се получават нови лечебни хранителни вещества и фармацевтични препарати, които се използват като адаптогени, имуномодулатори и терапевтични средства. Специално при базидиомицетите около 300 от тях имат лекарствени свойства. Днес всеки втори антибиотик е синтезиран от съставки на гъби. Виталните (лечебни) гъби нямат токсичност и значителни странични действия.

Тези гъби от 1972 г. се култивират в т.нар. „гъбени ферми“ в Китай и Япония, а така също и в Америка. Добрите производители имат сертификати за добра производствена практика и сертификат за органично производство, което означава, че производството е без всякакви примеси и замърсители. Тези гъби се продават под различни форми – нарязани и цели изсушени гъби, чайове, прахове, екстракти – течни /водни и алкохолни/, капсули, прах от спори. Има съвременна технология за разрушаване на клетъчната стена на спората, която достига до 99% при реномираните производители. Това се прави при гъбата Рейши, с цел по-добро усвояване на полизахаридите от организма.

Около 20 вида от тях се използват като хранителни добавки. Само в САЩ пазарната стойност на тези продукти е 5- 6 билиона долара годишно. Там био-добавките от лечебни гъби за целите на профилактиката струват до $ 100 за опаковка. Звездата Мадона даже рекламира гъбата Шиитаке по телевизията. В Русия ежегодната печалба от продажбата им е 1, 5 мил. долара. В Япония официално се продават няколко препарата на основата на глюкани, получени от плодните тела на висши базидиомицети и те съставяват около 30 % от пазара на онкостатиците (вещества, които задържат развитието на тумора) и имунокоректорите (вещества, които коригират имунитета, като намаляват повишената и повишават понижената му функция).

Анализ на състава

 

В състава на гъбите са представени балансирани от природата комплекси от най- различни биологично-активни вещества:

–          меланини (най- силните представители на природните антиоксиданти)

–          антиоксиданти, каротиноиди, коензим Q10, сяросъдържащи вещества

–          полизахариди (манани, бета- глюкани), стероидни съединения

–          фосфолипиди (инозитолни, лицетинови и серинови), терпеноиди

–          ензими (протеази, колагеназа, липази, ферменти на окислително форсфорилиране), флавоноиди

–          фитонциди, микроелементи (калий, магнезий, флуор, цинк, селен, кобалт  и др.)

–          витамини от групата B (фолиева киселина), D3, както и F, H, C и др.

–          инхибитори на всичките стадии на биосинтеза на предшествениците на холестерола

Биологично най-активните съединения в Базидиалните гъби са:

а) полизахариди-

глюкани с бета-1, 3 и бета 1,6 гликозидни връзки-те определят имуномодулиращите и противотуморни свойства; Освен бета-глюкани има и бета-манани, цикло-фурани и алфа-варианти.

б) тритерпени от типа на ланостана-

потискат отделянето на хистамин от клетките-те определят противовъзпалителното действие;

в)имуномодулиращи протеини (лектини), сходни по химична структура с имуноглобулините-

те потискат автоимунните реакции и реакциите за отхвърлянето на трансплантанта;

г) меланини.

Най- известните полизахариди с противотуморно действие са:

–          Лентинан (бета-D-глюкан)- от гъбата Шиитаке (Lentinula edodes)

–          Грифолан- от гъбата Мейтаке (Grifola frondosa)

–          Ганодеран- от гъбата Рейши (Ganoderma lucidum)

По последни данни,  освен гореизброените гъби, много силни противоракови свойства имат също така и гъбите Агарикус Блазеи (Agaricus blasei Murill), Кордицепс (Cordiceps sinensis) и  Веселка (Phallus impudicus).

Механизъм на действие

В съответствие с гореприведения състав и биологичната роля на всяка от съставките експериментално и клинично са потвърдени следните механизми на действие на Виталните гъби:

– активират образуването на ендогенни интерферони и интерлевкини, което осигурява активирането на В и Т-лимфоцитите и нормализиране нивото на серумните имуноглобулини G, намаляват концентрацията до нормата на циркулиращите имунни комплекси;

– с помощта на производни полизахариди активират образуването на перитонеални макрофаги на интерферона, интерлевкини I и VI и на фактора некроза на туморите, като последният възпрепятствува образуването на ракови клетки;

– активизират синтеза на опиоидните пептиди в организма, които допринасят за нормалното самочувствие и работоспособността на човека;

– активизират образуването на ц-АМФ (аденозин монофосфат) в мозъка, сърцето, черния дроб, стомаха и кръвта, което води до подобряване на микроциркулацията на кръвта и намаляване на зоните на тъканна атрофия;

– възстановяват структурата и функцията на рецепторите на биологичните мембрани на клетките (за сметка на инозитолните фосфолипиди);

– нормализират биосинтетичната активност на черния дроб и съответно нивото на ензимите в черния дроб (транс-аминазите АЛТ, АСТ, ГГТ, ЛДГ) при хепатит B и C;

–  инхибират образуването на ендогенния холестерол, което подпомага намаляването на хиперхолестеринемията 1,5- 2 пъти след приемането например на Шиитаке в течение на 1- 1,5 месеца;

– стабилизират мозъчното кръвообращение за сметка на подобряване реологията на кръвта и подвключването на мрежа от капиляри, не участващи по-рано в кръвообращението, подобряват синаптичните връзки и с това взаимните връзки в мозъчната структура;

– инхибират специфични рецептори в невроните, благодарение на което предотвратяват тяхната дегенерация при слединсултни състояния и така запазват личностните свойства на човека;

– гъбените ензими осигуряват разтварянето на съединителната тъкан и подпомагат разнасянето на слединфарктни ръбци;

–  увеличават синтеза на албумина в кръвта;

– активират фибринолизата за сметка на увеличеното образуване на плазмин в плазмата на кръвта и тъканта на бъбреците;

–  предотвратяват и допринасят за обратното развитие на катарактата;

–  цинка в гъбите активизира работата на почти 300 ензими в човешкия организъм;

–  активизират защитното образуване на слуз в стомаха и червата.

Клинични ефекти от използването им

Виталните гъби:

а) стимулират възстановяването на имунната система;

б) подобряват състоянието на кръвоносните съдове;

в) повишават активността на главния мозък, активира се творческия потенциал на човека;

г) нормализира се работата на сърдечно- съдовата система;

д) намалява се съдържанието на захар и холестерол в кръвта;

е) подпомага се възстановяването на стомашно-чревната флора.

Имуномодулиращите и противотуморните полизахариди са разнообразни по своята структура. В основата им са бета-глюканите. Тяхното противотуморно действие е свързано със способността им да активизират клетките на имунната система. Днес се смята, че  D-глюкан се свързва с повърхностния слой на лимфоцита или със специфичен суроватъчен белтък, който активизира макрофаги, Т-клетки, NK-клетки и други ефекторни клетки. Това довежда до увеличаване произвеждането на антитела, интерлевкини (IL-1, IL-2) и интерферон (IFN). Това активизиране на клетките се съпровожда с повишено образуване на фактора некроз на туморите, на гама интерферона и на повишаване на фагоцитарната реакция на макрофагите. Следователно канцеростатичният ефект е резултат от активизирането на имунната система на хазяина. Имуномодулиращи са полизахарид KS-2 (противотуморно средство), гликопротеид LEM (противотуморно средство, използвано и при лечение на хепатит В), лигнинов комплекс (състоящ се от белтък, въглеводи и лигнин), ЕР 3 (ново имуноактивно съединение), тиопролин (натурален антиоксидант, премахващ канцерогенните биопродукти), витамин О3, лентемин (противовирусен белтък), лентинацин и деоксилентинацин (инхибиращ аглутинацията на тромбоцитите)- (T. Mizuno, 1995).

Случаи с Шиитаке:

 

1. През Април 2002 на госпожа Л. откриват злокачествен карцином на белите дробове. Правят и химиотерапия, след което тя много заслабва (едва можела да ходи, нямала никакви сили). Ракът бил затиснал и гласовите връзки, поради което тя можела само да хрипти. След химиотерапията (м. Септември) започва да се храни със по 1 кг. свежи гъби Шиитаке на седмица, след което открива готовия екстракт от гъбата. Започва да приема само по 2 капсули на ден и резултатът бил следният- госпожа Л. започва да се

разхожда дълги часове със своето куче, гласът и се възвръща, а туморът смалява размерите си. Преди е трябвало да ходи всеки месец на рентген контрол, а сега ходи на 7 седмици. Нейният личен лекар не разбира процеса на излекуване, но вече не и предписва химиотерапия. Самата госпожа Л. твърди, че без тези гъби никога не би възвърнала силите си.

2. Госпожа А. започва да приема Мейтаке и Шиитаке след химио- и лъчетерапия на бронхиален карцином. Още след 14 дни тя почувствала значително подобрение на общото си състояние и казва, че неочаквано станала много по-активна. И до днес тя се чувства много добре и е благодарна, че е открила гъбите.

3. Господин Г. разказва, че неговата свекърва (80 годишна) била болна от рак на гърдата. Тъй като не можела да бъде оперирана, започнала химиотерапия и успоредно с това използвала инжекции от имел и капсули с екстракт от Шиитаке. Ракът и не е изцяло излекуван, но е в процес на регресия. Освен това за радост цялостното и състояние е добро.

4. „Поръчахме гъбите веднага и два дена след това започнахме терапията. Още не са го облъчвали. Но на нас все пак ни направи впечатление, че от около 1 седмица общото състояние на баща ми е значително по-добро. Той вече наддаде 2,5 кг и върви очевидно по-уверено. Вече се справя и с по-големи разстояния, а преди 3 седмици можеше само да пристъпи от кушетката към леглото. Даже и апетитът му се увеличи, вече може да помирише готвеното и да хапва месо и наденица. Естествено след няколко седмици ще Ви пиша отново. Ще продължим да взимаме комбинацията както до сега. (P.S. праха продължава да взима допълнително, както сте го посъветвали Вие.)”

5. „Скъпа госпожо д-р Елерс! През Февруари ме консултирахте относно моя мъж, който е болен от рак на простатата. Имаше вече и метастази в белия дроб. Веднага си поръчах предписаната комбинация от три гъби. Той проведе още и хормонално лечение и последните изследвания показаха, че ракът е спрял развитието си и че метастазите в дроба са изчезнали напълно. Ние смятаме, че и двете лечения- гъбите и официалната медицина са допринесли за това. Мъжът ми ще продължи и в бъдеще да приема гъбите. С това се надяваме да спрем тумора за дълги години. Благодарим Ви от все сърце. Много поздрави от нас.”

6. „Отново искам да Ви пиша кратко, също имам и един малък въпрос. Баща ми взима от около две седмици и половина предписаната от Вас гъбена комбинация. Първата химиотерапия вече мина преди повече от седмица и той се чувства отлично. Няма оплаквания, не му капе косата, само е малко блед, което е необичайно за него, тъй като е южняшки тип. Кръвните показатели, които направихме миналия петък също са отлични. Освен това, изключително упоритата му кашлица, която влачеше със себе си от повече от половин година и която безуспешно бе лекувал с антибиотици и др., сега действително изчезна! Самия той бе много изненадан от това.”

7. „…Туморът на левия ми бъбрек стремително се разрастваше, а само месец след лечението с гъби растежът спря. Сега бавно, но сигурно се разнася.”

8. Кое е било най-бързото излекуване в последен стадий на рак? Най-бързото е за три седмици. Рак на устната ІV степен след химиотерапия и два курса лъчева терапия, които практически не спират развитието на болестта. Курсът с йонизирано сребро и Шиитаке се справят с тумора за три седмици. Пациентката е лекувана според методиката на д-р Ирина Филипова от Санкт-Петербург.

Случаи с Мейтаке:

1. Като допълнение на химиотерапията заради тумор на белите дробове госпожа Е. по-

търсила начин да смекчи страничните ефекти от лечението и попада на гъбите. След като известно време приема екстракт от Мейтаке и Шиитаке тя говори за своето подобрено състояние. Тумора спира растежа си. Госпожа Е. не е страдала от нито една настинка през миналата зима и е много доволна от фунготерапията.

2. „Като терапевт имам доста опит с лечебните гъби. В 90% от случаите на рак ги препоръчвам като допълнение към лечението, препоръчано от конвенционалната медицина. Майтаке препоръчвам особено при карцином на гърдата с метастази. Открих, че пациентите понасят химиотерапията по-добре и страничните ефекти не са толкова силни. Благодарение на съпътстващата терапия те се чувстват значително по-добре.”

3. „Много страдах от възпаленото ми дебело черво. На ден ходех от 20 до 30 пъти до тоалетна. Моята терапевтка ми препоръча таблетки от Майтаке и вече от един месец съм без оплакване.”

4. „Аз съм на 45 години, получавах често счупвания. Хормоналната терапия не помогна. Слушах една лекция за позитивното действие на гъбата при остеопорозата и си купих от гъбата. Два месеца по-късно измерването на плътността на костите показа много висока стойност и ще продължа с това лечение…”

5. Госпожа С. страдала от голямо наднормено тегло, диабет, висок холестерол и лоши

стойности на бъбреците. Много лекари не могли да и помогнат. В интернет тя попада на лечебните гъби… Холестерина и стойностите на бъбреците вече са в норма, теглото е намалено с 30 кг за година и половина и общото и състояние се подобрява значително. (Тя взимала Мейтаке, Хериций, Рейши на таблетки и екстракт от Кордицепс.)

6. „В момента правя опити с Виталните гъби, тъй като в работата имам много напрежение, към което се прибавят и проблеми с черния дроб и холестерола. От четири седмици взимам ежедневно 3 гр. прах от Шиитаке, Мейтаке и Рейши, към тях от две седмици прибавих и гъбата Кордицепс. Оттогава се чувствам по-силна, нямам главоболие и отслабнах малко. И на кучетата си всеки ден давам по чаена лъжичка Шиитаке и Мейтаке в храната, за да им намаля болките в ставите и за да отслабнат. Освен това открих, че с приема на Кордицепс сексуалното ми желание се възроди.”

Случаи с Рейши:

1. Госпожа Ц. имала лимфен възел с големина на яйце в дясната слабина и лека температура. От два месеца постоянно отслабвала. Минала операция и в болницата отстранили лимфния възел. Диагнозата била „малингнен лимфен сарком”, много агресивен вид рак. Липсвал апетит. Освен това диагностицирали метастази в областта на десния черен дроб. Тумора бил с размер 10 сантиметра. Назначили химиотерапия от три фази в резултат на което и окапала косата и напълно изгубила апетита си. От два месеца вече лежала в болница и изпитвала силни болки, била много обезкуражена и общото и състояние било лошо. Подутият и черен дроб можел да бъде напипан отвън. След като госпожа Ц. започва да приема препарати от Рейши в рамките на 4 дни болките и отслабват, апетита и нараства и започва да приема на всяко хранене по 120 гр. ориз. Бавно увеличила теглото си, отново била в състояние да спи добре, състоянието и се подобрило и вече била в състояние да прави кратки разходки. Две седмици по-късно отново изследват карцинома и и установяват, че се е смалил с 1 сантиметър. Три седмици по-късно изследванията показват, че метастазите в черния дроб са изчезнали..”Предстоящата ми операция можеше вече да бъде отложена, а ако подобрението продължи може изобщо да стане излишна. Чудо ли се случва с мен, или за това се виновни капсулите с Рейши?”

2. „Диагноза: рак на простатата… преди операцията взимах до 6 пъти на ден капсули с екстракт от Рейши, за да засиля имунната си система. Също и след операцията, след консултация с моя лекар взимах Рейши три пъти на ден. Възстанових се много добре и бързо след тежката операция. Две седмици след това можех да напусна болницата и което беше най-важното за мен- и до днес не се нуждая нито от последващо лечение чрез облъчване, нито от химиотерапия… Всички прегледи, които правят от време на време са наред… и, както вярвам, благодарение на гъбата Рейши, аз днес съм добре.”

3. „Един от моите пациенти започна да приема екстракт от Рейши (3 x 4 капсули) от шестата химиотерапия и много скоро забелязах голяма разлика- липсваше окапване на косата, нямаше гадене, спадна нивото на холестерола и т. н. и тя се чувства доста добре.”

4. „…След шестата химиотерапия е започнала да взима Рейши (3 x 4 капсули) и забелязала голяма разлика от преди – не и капела косата, не и се гадело, нивото на холестерола спаднало и се чувствала здрава.”

5. „Нашата дъщеря (10 годишна) страдаше постоянно от кашлици и бронхит, един от лекарите постави даже диагноза астма. Освен това откриха алергия към жито и акари. Трябваше да бъде лекувана с кортизон. Моят мъж, като научи това се активизира и откри информация за екстракта от Рейши. Още на третата седмица дъщеря ни можеше да си поема вече по-спокойно въздух а вече половин година след като започна с приема тя се чувства много добре, не се разболява вече толкова от настинки и въпреки различните миризми диша добре и спи добре и при акари.”

6. „Преди около 3 години имах тежък бронхит и макар за 3 месеца да бях пробвала всичко, което човек може да си представи, той още не беше минал…избрах да се лекувам с гъбата Рейши… Три пъти на ден пиех топла вода с мед, в която беше разтворена препълнена супена лъжица с гъбения прах. След 5 дни се почувства подобрение, а след още около седмица бронхита почти изчезна. След това си купих капсули с екстракт от Рейши и откакто ги пия вече нямам бронхит. Освен това имам позитивен опит с гъбата и при случай на алергия.”

7. „В края на Септември 2005 влязох в болница с опасение за сърдечен инфаркт. За щастие нямах инфаркт, но бяха диагностицирани тежки нарушения на сърдечния ритъм (до 10 допълнителни удара в минута). Предписаха ми медикамент – блокер с перспективата да го приемам цял живот. Това никак не ми хареса и реших, че ще се опитам да реша проблема с гъби. Препоръчаха ми 2-3 гр. прах от Рейши на ден, но аз удвоих дозата. Днес – 2.01.06 мога да съобщя, че имам успех. Кардиологът установи само малко прескачане на сърцето и при това ме изследва с първокласен EKГ-уред за натоварване (до 350 W). Вече и дума не става за медикаменти! Да свалим шапка пред гъбите и много благодаря.”

8. „Откакто майка ми приема Рейши и Шиитаке ежедневно, тя има все по-малко проблеми свързани с възпаление на ставите и общото и състояние е по- добро”.

9. За да подобри съня си господин Я. взимал ежедневно по чаена лъжичка от гъбения прах Рейши. Само след 3 дни успял да спи дълбоко за пръв път от много време, а и като цяло се чувствал по-добре. ”Благодарение на Вашия гъбен прах съм в състояние най-после да се насладя на нощната почивка, след като около 4 години страдах от постоянно безсъние.”

10. „От няколко месеца взимам два пъти на ден прах от Рейши. Първия път е сутрин по време на закуска, а втория е един час преди лягане. Приспива ми се много добре и спя прекрасно. Действително имах в продължение на години големи нарушения в съня… Мога само да я препоръчам на всички!!!”

Случаи с Кордицепс:

1. „За съжаление забравих да Ви пиша, когато започнах да приемам Кордицепс и Рейши. Тях приемам откакто ми ги препоръчахте и трябва да Ви кажа, че забелязах промяна още след първата седмица. След това заминахме на ски и ми направи впечатление, че през тази седмица на редовно хранене не съм наддала и грам. В къщи след това продължих да отслабвам.Общо преди около 3 седмици бяха 4 килограма. При това бях много по-трудоспособна, отколкото бях преди да започна да ги вземам… Но звуците в ушите, които бях открила в края на миналата година вече не се обаждат.”

2. „Препоръчахте ми Херициум или Кордицепс срещу моята депресия. Всичко, което мога/да кажа е: „Много благодаря! Чувствам се така, сякаш ще излетя! Вече взимам Кордицепс само веднъж на ден, тъй като даже и вечер чувствах невероятен прилив на сили. Фантастично!”

3. „Моята сестра страдаше много от климактеричните симптоми. Беше много нещастна.

Тогава и препоръчаха капсули екстракт от Кордицепс. Взима по 3 капсули на ден и вече не мога да я позная!”

4. „Срещу ниското ми самочувствие ми помага екстракт от гъбата Кордицепс. Самочувствието ми се повиши от 0 на 100!”

5. Господин Г., професионален джудист, взима редовно Кордицепс и Рейши и с това постига бързовъзстановяване след тренировачни натоварвания. Чувства се по-издържлив и силен.

6. „Знаете ли какво е постоянно да си в състояние на еуфория? С Кордицепса (3 пъти на

ден по 2 капсули) съм станал много по-склонен към приключения.”

7. „Едва от 3 седмици взимам капсули Кордицепс по две на ден. Вече усещам, че действа! Само мога да препоръчам това и на другите с проблеми в любовния живот…”

8. „..от гъбите Кордицепс, Шиитаке, Рейши, по 1 таблетка от всяка на ден на дъщеря ми

спря да капе косата. Тя се чувства добре… В цялото семейство вече няма и следа от настинки и това със сигурност означава нещо..”

9. „Гъбата Кордицепс наистина може да бъде наречена „щастливата гъба”. Минах от растението „Йоханискраут” към гъбения екстракт и чувствам, че мога да се справя с всяка ситуация и че се радвам на живота.”

Случаи с Агарикус:

1. Една терапевтка разказва за пациент, на който открили рак на езика, IV степен, иноперабилен. Провеждат химиотерапия, като допълнително приема Агарикус и селен. При последния преглед установили пълен регрес на тумора.

2. Съпругът на госпожа М. страдал от тумор на белия дроб, предизвикан от пушене. Тя ни пише, че освен химиотерапията от няколко седмици той се лекува с Агарикус и че туморът значително се е смалил.

3. „След рак на матката и цялостно изрязване имах рецидив 12 години по-късно. Започнаха да ме облъчват. От 5 седмици взимам гъбите Агарикус и Кориолус, 2 пъти на ден по 2 таблетки и туморът се е смалил от 5 до 2 см. Чувствам се добре, въпреки облъчването.”

4. Господин Р. ни пише с благодарност. Жена му има ендометриален рак и се лекува от 2003 година. Назначават и химиотерапия. Въпреки тази терапия обаче туморният маркер постоянно продължава да се покачва. През Ноември 2004 и препоръчват Агарикус Блазеи, тъй като била отслабнала много. При госпожа Р., през Декември 2004 година, след като беше пила 3 пъти дневно по 2 капсули Агарикус екстракт в продължение на един месец и след като беше минала и терапия за високото кръвно налягане, туморния и маркер значително пада от 1290 до 85 (горната нормална граница). През януари туморния и маркер пада до 60 и химиотерапията бива разредена, даже мислят за това да я откажат изобщо. През пролетта на 2005 година при непрекъснато взимане на Агарикуса туморния маркер бил под 30. Тя се чувства отново добре и е достатъчно издържлива (съобразно възрастта си).

5. Госпожа Е. (карцином на яйчниците, метастази в областта на стомаха…) трябвало да отиде през Октомври в болница, за да и отстранят два секундарни тумора в черния дроб, които още през Септември се виждали на компютърната томография. Новите изследвания показали, че те били изчезнали! Освен химиотерапията взимала екстракт от Агарикус и 4×3 лъжички прах от гъбата Рейши.

6. Няколко седмици прием на лечебните гъби повлиява рак на белия дроб и предизвиква значително смаляване на тумора, което се вижда на компютърната томография.

7. „Вие препоръчахте на майка ми екстракт от Мейтаке, Агарикус и Рейши срещу рак на гърдата. Тя пие тази комбинация от два месеца и водата изчезна от дроба и. Пунктация вече не беше нужна.”

8. „Моята зълва вече от един месец взима Агарикус, Мейтаке и Кориолус. След втората химиотерпия установява, че гаденето не продължава вече толкова дълго и настъпва по-рядко. Само от време на време я боляли костите. Тя е радостна, че косата и отново пораснала добре и че нито веждите, нито миглите са и окапали. Настроението при нея е добро.”

9. Господин Ф. (36 годишен) имал многобройни неприятни проблеми заради хроничен простатит и бучки в уретрата, за които се опасявал, че може да са злокачествени. Приемането на антибиотици нямало никакъв ефект. Започнал да приема 3 пъти на ден по 2 капсули от Агарикус, за да премахне бучките и възпалението. След 5 дена усеща боцкане и започнал да ходи до тоалетна по-често и усетил, че „нещо става”. Скоро след това започнал да има все по-малко оплаквания при уриниране и все по-малко болки.

След 3 месеца бучките били изчезнали, а ракът бил вече немислим.

Публикувано в Книги от Доктор Натура от admin на януари 14th, 2010.

Напишете коментар