РАКЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛЕКУВАН

                            ВЪВЕДЕНИЕ

cvr_zago_small

След като са чули за случай на излекуване на рак, които са резултат от използването на метода, обяснен в тази книга, много хора ме помолиха да им разкрия тайната. Методът, който предлагам, е в тази книга, която благосклонно ви предоставям за да прочетете.

Аз наистина не се смятам за създател или откривател на този метод. Нито искам да бъде приеман за пионер в това, или с други думи да бъда смятан за първият, който е използвал тази рецепта и е постигал положителни резултати. Това не би било истината. Много преди мен има други, които биха могли с пълно право да предявят искания за тази заслуга.

Тази книга има за цел само да разпространи този метод, който се е доказал като много ефикасен в няколко случая. Ако аз имам някаква заслуга, тя е че съм го разпространил. Това, което е написано в тези непретенциозни страници и просто документиране на процедура, която е показала положителни резултати много пъти, процедура, използвана от мен и от другите, които са чули за рецептата и я използват с голям успех. Защо да не използвате дадените тук предложения за нуждите на вашия случай. Процедурата е много лесна и е лесно достъпна.

Опитайте този метод.

Тази рецепта не е скъпа, няма противопоказания и странични ефекти, целта и е единствено да облекчи мъките на страдащите и на тези, които са свързани пряко или непряко с тях и които понякога са безпомощни, изправени пред чудовищността на проблема.

Ако някои хора са се излекували като са използвали този прост и не скъп метод, защо да не предоставим същата възможност на голям брой хора. Моята единствена цел е тази.

Не твърдя, че предлагам магически метод. Освен това, тъй като осъзнавам важността на този метод не искам да го пазя в тайна или да го използвам само за собствена изгода: това би било егоистично.

Идеята е да се информират хората за съществуването на рецепта, която може да излекува рака и която вече е била използвана; да предложа метод, които е достъпен за всички, за всички тези, които са заинтересувани от използването му. Книгата обяснява как тези, които искат това, могат да приложат на практика тази възможност.

Освен това не бих искал да отхвърлям достойните за похвала представители на медицинското съсловие, или още по лошо да дискредитирам всички научни изследвания, които са направени, за да се реши проблема с рака, тази чума на века. Всички изследвания, които са направени в битката да се пребори болестта заслужават голяма похвала, независимо от къде идва тя. Всичко, което вече е било направено и всичко, което предстои да се направи, за да се реши този проблем, продължава да бъде валидно и заслужава цялата ни подкрепа и уважение. Надяваме се, че продължаващото развитие в тези проучвания ще позволи на човека напълно и безусловно да овладее тази болест, която от дълго време е източник на страдание за човешкия род. Нека да си помогнем един на друг в тази обща война, която засяга всички и трябва да включва всички нас.

Бих желал да предложа скромния си принос, да облекча жестоките страдания на хората, които са толкова унижени от неизбежността на хирургическата операция  и от тези методи, които ги обезобразяват, като това е единственото лечение, достъпно в момента според традиционната медицина. Бих искал да спестя на страдащите от рак

ужасните последици от радиотерапията, химиотерапията (които са истинско насилие над организма!) и другите методи от този вид. Системата, обяснена тук е много по-евтина, безболезнена и естествена.

Всеки може да я използва в дома си. А резултатите са толкова задоволителни, че хората, които са били излекувани, дори и тези в терминален стадий на рака, могат да се завърнат към нормалния си живот след два или три месеца, с дори по-голяма енергия и с по-добро качество на живота, вероятно защото могат да му се насладят още веднъж след като всичко им е изглеждало безвъзвратно изгубено. Бих искал тази формула да се използва заедно с всички останали методи, тези които са ни известни и тези, които предстои да открием, за да направим обединен фронт, да премахнем тази фатална болест завинаги от лицето на земята.

Целта на тази книга, с цялата и простота и яснота, да предостави следа, знак за тези, които трябва да се борят с ужасни болести като рака и останалите дегенеративни заболявания.

Скъпи приятелю, ако някой, който ти е близък има тази страшна болест, заедно с традиционното лечение, през което преминава му предложи и този прост метод на лечение. Той може да проработи. Той е бил причината за истински излекувания  много, много пъти, спасявал е животи. О, само ако имаше статистика за случаите на излекуване, които са станали на петте континента! Нищо не ви струва да опитате. Нищо не губите. А един живот може да бъде спасен.

Публикувано в Без категория през май 25th, 2011. Коментарите са изключени за РАКЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛЕКУВАН.

СЕНЗАЦИОННАТА АНТИРАКОВА ДИЕТА НА Д-Р ВУЛФ ЛАСКИН

anti_cancer_dietСподелих тези факти, за да покажа, че ние непрекъснато сме в контакт с канцерогени, за които често дори и не подозираме. Само изброяването на откритите до момента опасни вещества е материал за самостоятелна книга. Някои хора си дават сметка за тези факти, но се надяват на късмета и си казват: „Всички живеем в тази среда, но само някои стигат до онкологията. Ако се разболея, тогава ще му мисля”.

Дали усещането, че лично ние не сме застрашени, не е измамно? Да не би авторът да внушава своите лични песимистични настроения? Нека излезем от областта на субективната преценка и дадем думата на специалистите от Cancer Research UK , публикувани от BBC NEWS  още през 2004 год.:

„ До края на живота си всеки трети от живеещите

днес хора ще се разболее от рак.”

Тази книга е за тия, които вече са се разболели и за ония, които се опитват да живеят разумно и да инвестират в своето здраве чрез профилактика, която включва обогатяване на ежедневното ни меню с антиканцерогенни храни. За тях ще бъде интересно да научат

КОЙ Е ДОКТОР ЛАСКИН ?

Вулф Абрамович Ласкин е руски лекар-онколог, с близо 35 години стаж. Той е роден в гр. Витебск, Белорусия. Неговият съгражданин, художника Марк Шагал е световно известен, но може би такава съдба очаква и скромния руски лекар. След завършването на медицинския институт той е изпратен в район с недостиг на медицински персонал. На младия лекар се налага да изпълнява едновременно различни длъжности: педиатър, хирург, съдебно-медицински експерт и патологоанатом. Тази многопрофилна практика продължава близо 10 години, но тя му дава опит, който днешните лекари няма как да получат.  Може би най-ценна е дейността му като патологоанатом, защото тя дава възможност да се види разликата между поставената приживе диагноза и безспорно установената на масата за аутопсия.

Явно д-р Ласкин много е ценял точно тази част от медицинската си практика, защото се кандидатира именно за патологоанатом в една току що построена модерна болница, под патронажа на тогавашния ръководител на страната Никита Хрушчов. Той определено е имал избор, защото от предвидените 54 лекарски длъжности само за 14 имало кандидати. Младия лекар неочаквано получава предложение да стане главен лекар на болницата, но тново му се налага да изпълнява няколко длъжности, заради недостига на персонал. Явно неговата енергия и способности са забелязани, защото е поканен в Москва на отговорна административна длъжност. Чиновническата дейност бързо омръзва на действения лекар и когато в един от московските райони създават поликлинично онкологично отделение той се прехвърля на работа там.

През следващите 30 години през кабинета на доктор Ласкин минават над 10000 пациенти с ракови заболявания. Естествено, за него това не е непознато заболяване. В моргата той е изучавал телата на пациенти, починали от различните проявления на тази болест. Сега обаче той трябва да лекува, а не да установява причините за смъртта. Лекарят се нахвърля върху научните изследвания, но денонощието е твърде кратко за неговите амбиции. Само руските онкологични публикации са около 12 хиляди за година. Явно, довчерашният администратор добре е изучил управленческите механизми, защото успява да издейства нещо нечувано за лекарите от онкологичното отделение. Те получават правото да отделят два часа от работното си време за проучване на научната литература.

За разлика от много свои колеги, които се интересуват само от туморите и метастазите, доктор Вулф проявява подчертан интерес към личността на пациента и към неговото психично  състояние.  Той смята, че психотерапевтичната подкрепа е много важна при онкологичните пациенти и преминава специално обучение в тази насока.

Още в началото на своята онкологична кариера започва да обръща сериозно внимание на храненето на болните. Анализира хранителния режим, предшестващ заболяването и се опитва да убеди пациентите да променят своите навици. Вследствие  на първите положителни резултати той постулира няколко основни принципа, на които трябва да отговаря храненето на болните от рак.

Д-р Ласкин препоръчва задължително консумиране на сурови продукти, минимална топлинна обработка, забранява консервите, препоръчва храни, богати на растителни влакна и употреба на филтрирана вода. Тези правила са далеч от лечебната диета, която по-късно патентова, но показват дългия път, който е изминал в търсене на най-доброто хранене за онкоболните.

Последните 8 години от своя живот отдаден на болните д-р Вулф  Ласкин прекарва в САЩ, където изучава опита на американските си колеги. Техните постижения ни най-малко не променят възгледите му за терапията на рака. Нещо повече, допълнителната информация, която получава потвърждава теорията му. Няколко години преди смъртта си, заедно със своя съратник д-р Александр  Балюрa той патентова своя уникален диетичен метод за борба с рака.                                                          

 

ЛЕКУВА ЛИ ДИЕТАТА НА Д-Р ЛАСКИН ?

С присъщата му скромност руският лекар отговарял така на този въпрос:

„ Аз не изцелявам рака, аз удължавам живота на болните”.

За разлика от фармацевтичните фирми, които с фанфари обявяват, че новият им медикамент дава шанс за още няколко месеца, д-р Вулф го удължава с доста години.

Ето кратките истории на някои хора изпробвали лечебната диета, които двамата съавтори посочват в документите, подадени за патентна регистрация през 2005 год.:

 • Пациентка на 38 год. с диагноза: Рак на дясната гърда с метастази в белия дроб. Болната минава на пълна диета, по време на която провежда 3 курса на химиотерапия. При контролното изследване след 3 месеца се установява, че метастазите са изчезнали.
 • Пациентка на 15 год. с диагноза: Лимфогрануломатоза с поражение на лимфните възли над и под диафрагмата. Проведени са 6 курса на химиотерапия, които не дават резултат, увеличението на лимфните възли продължава. Тя започва пълна диета, на фона на която се провеждат още 6 курса на химиотерапия. Пациентката прекарва общо 6 месеца на пълна диета. Година по-късно  се омъжва и има 2 дъщери. Последното онкологично изследване е направено 15 год. след заболяването и то не открива данни за рецидиви.
 • Пациентка на 63 год. с диагноза: Рак на дясната гърда, степен II Б. Проведено и е комплексно болнично лечение. Девет години по-късно и откриват метастази в 12-тия гръден прешлен с компресионно счупване и притискане на гръбначния мозък. На лице е вяла парализа на долните крайници. Болната е поставена на принудително обездвижване по гръб, но преминава на пълна лечебна диета. След месец и половина състоянието на жената се подобрява и тя започва да ходи с патерици. Година по-късно тя е в състояние да се предвижва самостоятелно с градския транспорт, помагайки си с бастун.
 • Пациентка на 34 год. с диагноза: Рак на лявата гърда, степен IIIБ. През 1972 год. гърдата е отстранена напълно, проведена е и лъчетерапия. Тя започва пълна диета, на фона, на която се провежда стандартна химиотерапия. Болната издържа 3 години на тази диета, след което разнообразява храненето си, но от менюто и напълно са изключени животинските белтъчини и захарта. Последното онкологично изследване е направено през 1998 год. и не открива данни за рецидив и метастази.
 • Пациент на 40 год. с диагноза: Лимфосаркома на стомаха и мезентериалните лимфни възли, слети в обща маса с диаметър около 20 см., степен IV. Болният започва пълна диета, на фона на която се провеждат 6 курса на химиотерапия. В следствие на терапията туморът изчезва. Пациентът се придържа към строгата диета в продължение на 2,5 год. По-късните онкологични изследвания не откриват рецидиви на лимфосаркома.

Към тези истории можем да добавим и някои, описани в руското списание „Физкултура и спорт”.  За читателите на списанието, лично д-р Ласкин разказва историята за пациент, който той посетил по молба на неговите близки. Това бил 46 годишен мъж, болен от лимфосаркома. Болният посрещнал с безразличие поредния лекар. Той бил човек на науката, изчел всички мрачни прогнози за своето заболяване. Последното, което очаквал е да се случи някакво чудо, защото знаел, че няма надеждна терапия за него. Чувствал много отпаднал и почти не ставал от леглото си. Загубил много от нормалното си тегло, а слабата му фигура впечатлявала с неестествено издутия, като на бременна жена, корем.

Вместо да му предложи нови хапчета или инжекции, новопристигналият лекар заговорил за диета и дори му показал пакет с храната, която щяла да го спаси. За своя допълнителна изненада болния видял, че става въпрос за ядене, което познава от детството си и традиционно присъства на руската трапеза.

Лекарят бил свикнал да убеждава песимистично настроени пациенти, това било част от работата му. Разказал всичко, което било подходящо да се каже в случая за храненето и обещал да се върне отново след седмица. Не се знае какви мисли са терзаели болния, след тази визита, но по-важното е, че той започнал диетата.

При втората среща, изненадан се оказал лекаря. Въпреки, че неочаквано бързите подобрения не били рядкост, той бил приятно изненадан, че вратата му отворил пациента, който до скоро нямал сили да става от леглото. Под пристегнатия колан на домашния халат нямало следа от големия корем.

Две години по-късно, когато д-р Ласкин се установява в САЩ, същия пациент успява да издири телефона му в Ню-Йорк, за да го поздрави и да се похвали, че е минал пълно онкологично изследване, което не открива никакви признаци за заболяване.

Когато през 2005 год. списанието публикува статия за лечебната диета, в редакцията се получава писмо от московчанката Софи Смоленская, която с възторг разказва за срещата си с лекаря през  1996 год., когато е била на 61 год. Жената имала раково заболяване на яйчниците, което е наложило операция и химиотерапия. Тя сe запознала с д-р Вулф, който тогава работел като химиотерапевт в московски онкологичен диспансер и се вслушала в съвета му да започне лечебно хранене. От тогава, в продължение на 9 год. тя се придържа към основните правила на диетата, която не само блокирала повторна поява на рака, но и многостранно подобрила общото и здравословно състояние.

За съжаление не всички пациенти имат толкова позитивни резултати. Някои започват терапията, когато раковото заболяване вече необратимо е увредило организма, или е изчерпало почти напълно ресурсите му за възстановяване.

Ето някои примери за подобни ситуации:

 • Пациентка на 37 год. с диагноза: Рак на дясната гърда стадий IIБ. Болната млечна жлеза е изцяло отстранена, проведена е следоперационна лъчева терапия и 6 курса на химиотерапия. Три години  по-късно,  жената получава метастази в черния дроб, който е силно увеличен. Тогава, тя започва пълната диета. След  25 дни, дробът се връща до нормални размери. По-късно жената развива цироза, от което почива, но при направената аутопсия метастазите в черния дроб не са открити.
 • Пациент на 58 год. с диагноза: Рак на простатата, метастази в костите на таза с прорастване на тумора в уретера Болният има силен болков синдром при уриниране. Пациентът започва пълна диета и още на седмия ден болките изчезват. Провеждат се и 4 курса на химиотерапия. Мъжът преживява 3 години без болки.
 • Пациентка на 72 год. с диагноза: Рак на яйчниците с метастази в коремната стена, асцит(събиране на течност в коремната кухина). Болната е минала 6 курса на химиотерапия без положителен ефект. След като започва пълната диета са проведени още 3 химиотерапии, които водят до подобряване на състоянието, асцита намалява. Жената се чувствала достатъчно добре  да се занимава с домакинската работа в семейството. Преживява още две години в състояние нормално за възрастта и.

Изброените случаи показват, че ефекта от диетата е различен при различните пациенти.  Той зависи от индивидуалното състояние на човека: възраст, ресурси на организма, психична мотивация за живот и разбира се – до къде е стигнало раковото заболяване към момента на започване на диетата.

Д-р Ласкин основателно заявява, че не изцелява болните, а продължава живота им. С колко? Това, зависи не само от изброените вече фактори, а и от последователността в спазването на правилата за хранене. Всяка диета налага определени ограничения, но лечебната диета е животосъхраняваща и нейното нарушаване има сериозни последици. Отново ще си послужим с примери от патентната заявка:

 • Пациент на 58 год. с диагноза: Лимфосарком стадий III. Симптомите на заболяването се изразяват в хронично разстройство с ежечасно посещение в тоалетната. След преминаването на пълна диета, това се ограничило до три пъти дневно. Болният обаче не е последователен и понякога преминава на обща храна. Според неговото свидетелство, в тези случаи, автоматично се възвръща предишната симптоматика.
 • Пациент на 19 год. с диагноза: Лимфогрануломатоза, стадий IV, с поражение на лимфните възли под и над диафрагмата, поражения в черния дроб, асцит. Младежът преминава на пълна диета на фона, на която се провеждат 6 курса на химиотерапия.  Още след първите 2 курса асцита изчезва, а лимфните възли на шията намаляват. Настъпилото общо подобрение позволява на младия човек да завърши висше образование, след което започва работа. Дали вече си е мислил, че е излекуван или просто не е издържал на ограниченията, но той минава на общо хранене и рецидива не закъснява. На пациента се прилагат отново химиотерапии, но лечението се оказва неефективно.
 • Пациент на 55 год. с диагноза: Лимфогрануломатоза с поражение на всички групи периферни лимфни възли, стадий  IV. През последните 3 месеца, във вечерните часове температурата му се покачва до 39,5-40,5С°. Още на петия ден след преминаването му на диетичен режим температурата се нормализира. Три седмици по-късно размера на лимфните възли значително намалява. Болният спазва диетата 3 месеца и решава, че се е излекувал. Минава на общо хранене, въпреки предупрежденията на лекаря. Няколко дена по-късно се получава бурен рецидив на заболяването и след 20 дни почива.

Д-р Ласкин споделя, че въпреки смъртната заплаха надвиснала над болните е много трудно да ги убеди да се подложат на ограничения в храната. Колкото и да е парадоксално само 5-7% от хората се съгласяват. Както се вижда от примерите, не по-малко трудно е да постоянстват, дори когато са се убедили, че  лечебната диета им е помогнала. Лекарят споделя в своите разкази, че се е примерил с тази особеност на човешката психика и е доволен, ако успее да убеди поне тези 5-7 процента от заболелите. 

Публикувано в Без категория през януари 14th, 2010. Няма коментари.

ЛЕЧЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ РАК- Д-Р ХУЛДА КЛАРК

klark_cures_cancerОТКЪСИ ОТ КНИГАТА:

Причината

Много години ние вярвахме, че ракът е различен от другите болести.   (Смята се, че раковите клетки имат специално свойство, наречено малигненост. Това схващане се основава на научни експерименти, които показват, че култивираните в лабораторни условия клетки стават малигнени, прогресирайки в определен ред от начална фаза през промоция, докато се стигне до трансформация. Трансформацията е необратима. Тъканта е станала “малигнена” и не може да стане отново нормална. Но дали това е нещото, което става наистина в човешкото тяло? (бел. авт.)  

Вярвахме, че ракът се държи като огън – щом веднъж се разгори, не можеш да го спреш. Ето защо той трябва да се изреже, да се облъчва с рентгенови лъчи докато загине или да се разруши с химически вещества всяка ракова клетка в тялото, тъй като тя не може да стане отново нормална. НИЩО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПО-ПОГРЕШНО! Ние вярвахме също, че различните видове рак като например левкемията и ракът на гърдата имат различни причини. И това е погрешно!

В тази книга вие ще видите, че всички видове рак са подобни. Всички те се причиняват от един паразит. От един единствен паразит! И той се нарича човешки чревен метил. Ако унищожите паразита, ракът изчезва веднага. Тъканите стават отново нормални. За да се разболеете от рак, трябва да имате този паразит в тялото си.

Как човешкият чревен метил може да причини рак? Този паразит обикновено обитава червата и причинява незначителни увреждания като колит, болест на Крон, синдром на раздразненото дебело черво, а понякога не дава с нищо да се разбере за присъствието му. Ако обаче навлезе в някой орган като матката, бъбреците или черния дроб, той предизвиква големи увреждания. Когато се засели в черния дроб, той причинява рак ! Това не става при всички хора, а само при онези, в организма на които има натрупан изопропилов алкохол. Сто процента от раково болните имат и чревен метил, и изопропилов алкохол в черния си дроб. Именно разтворителят изопропилов алкохол е отговорен за настаняването на чревния метил в черния дроб. За да развиете рак, трябва в организма ви да има едновременно паразит и изопропилов алкохол.

Метили

 

За да разберете същността на рака, трябва да научите някои факти за човешкия чревен метил. Неговото научно име е Fasciolopsis buski. Метилите са едно от семействата на рода “Плоски червеи”. По-долу ще видите снимка на препарат на човешкия чревен метил, оцветен, за да се виждат всички детайли. Той е плосък като лист. Паразитът не е неизвестен. Изучава се поне от 1925 г.

 

 

Това е паразитът, причиняващ рак

 

За да се възпроизведе, този паразит трябва да премине няколко стадия. Първият стадий е яйце. Възрастният индивид произвежда милиони яйца. Перисталтиката на червата ги придвижва и те се изхвърлят от човешкия организъм посредством дефекацията. Възрастният организъм обаче остава здраво заловен за чревната стена (или черния дроб, където причинява рак или матката, където предизвиква ендометриоза, или тимуса, причинявайки СПИН, или бъбреците, обуславяйки Ходжкинова болест).

 

Повечето от нас получават от време на време малки наранявания на чревната лигавица. Тези ранички позволяват на микроскопичните яйца да попаднат в кръвния ток (и яйцата на други паразити попадат в кръвта по същия начин). Размерът му е около 0,1 мм.

 

Някои от тези яйца се излюпват в червата или в кръвта. Микроскопичните новоизлюпени организми се наричат мирацидии и представляват втория стадий от жизнения цикъл на паразита. Те плуват благодарение на малки косъмчета. И разбира се, ще попаднат в черният дроб, чиято функция е да обезврежда токсините. Той ще ги унищожи веднага, щом достигнат до него с кръвта от червата. При нормалните хора те нямат шанс да оцелеят.

 

Метили и изопропилов алкохол

 

НЕЩО НЕОБИЧАЙНО СЕ СЛУЧВА С ХОРАТА, КОИТО ИМАТ ИЗОПРОПИЛОВ АЛКОХОЛ В ТЯЛОТО СИ.

Черният им дроб не е способен да залови и убие мъничките мирацидии. На тези бебешки стадии на практика се разрешава да си направят дом в черния дроб и други органи. В организма на хора с натрупан изопропилов алкохол метилите се размножават! Мирацидиите (новоизлюпилите се бебета) образуват топчета, наречени редии. Всяка редия (топче) е жива! Тя се измъква от мирацидията и започва да се репродуцира. Всяка една от 40те редии създава по още 40 редии! И всичко това – само от едно яйце!

 

Този паразит снася яйца и продуцира милиони редии във вашето тяло! В шийката на матката, в белите дробове, навсякъде, където имате рак! Редиите се отнасят с кръвта до различни тъкани и се заселват в тези от тях, които им го позволяват. Пушаческите бели дробове, гърдите с доброкачествени кисти, простатната жлеза, пълна с тежки метали – всички те позволяват заселването на редиите. (Може би промененият електрически заряд или магнитни сили на увредените органи са тези, които позволяват по-нататъшното развитие на стадиите на метила. Може и да се касае просто за слаб имунен надзор. Възможно е също загиналите клетки на увредения орган да предоставят храна за бебешките стадии. Само по-нататъшната изследователска работа е в състояние да разкрие истината.)

 

Редиите се заселват в черния дроб и други органи и се размножават с трескава бързина. Внезапно те променят формата си, като придобиват опашка и способност да плуват отново. Сега те се наричат церкарии.

Щом намерят подходящо място, където да се прилепят, церкариите губят опашките си, започват да нарастват и образуват “какавиди”. Тази форма на паразита се нарича метацеркария. Нормално церкариите се превръщат в метацеркарии, когато се закрепят върху листата на растение, растящо в близост до някое езерце. Метацеркариите образуват много плътни обвивки, които им помагат да издържат през зимата. Изопропиловият алкохол в организма разтваря тази обвивка и по така премахва последната бариера пред метила да завърши своя жизнен цикъл, където и да се намира в човешкото тяло!

 

След като загубят обвивката си, метацеркариите в тъканите растат и се превръщат във възрастни индивиди. НЕ В ЧЕРВАТА, А В ЧЕРНИЯ ВИ ДРОБ! Така жизненият цикъл е вече пълен. От яйце през мирацидия, редия, церкария и метацеркария до възрастен индивид! Всички тези форми на метила се хранят, смучат и поглъщат ваши телесни течности.

 

Нормалният цикъл на метилите е следният:

Стадий Нормален жизнен цикъл
1. Яйце Изхвърля се чрез екскрементите върху почвата, откъдето дъждовете го отмиват и попада в езерцата
2. Мирацидия Излюпва се от яйцето. Плува с помощта на реснички и трябва да намери до 1-2 часа междинен  гостоприемник – охлюв. В противен случай ще загуби инвазивната си сила.
3. Редия Развива се вътре в мирацидията под форма на топче до отделянето си. Това са “майките” редии и всяка една носи  в продължение на до 8 месеца “дъщери” редии. Това става в лимфните пространства на охлюва. Дъщерите пък по подобен начин развиват в себе си церкарии.
4. Церкария Има опашка, която използва, за да напусне охлюва и плувайки да достигне до някое растение. Ако охлювът се е закрепил на някакво растение, церкарията може да се прикрепи към него посредством смукало и да започне в рамките на минути да се инцистира (да образува „кокона”). Опашката се откъсва, отплава и се разтваря във водата.
5. Метацеркария Това е киста с две обвивки. Външната обвивка е много лепкава, но при ядене на растението, към което е прилепнала, тя се отлепва и кистата попада в устата. Вътрешната обвивка е от кератин и е „почти неразрушима”. Така кистата попада несдъвкана в стомаха и е неуязвима за стомашния сок. Когато достигне дванадесетопръстника, контактът с чревните сокове разтваря обвивката и освобождава кистата. Тя се залавя за чревната стена и започва развитието си, за да се превърне във възрастен индивид.
6. Възрастениндивид Живее в червата ви в продължение на много години и може да отделя около 1000 яйца на едно чревно движение.

Както се вижда от таблицата, нормално човекът е гостоприемник на възрастните метили и нормално те остават само в червата му. Можете ли да си представите бъркотията, която настъпва във вашето тяло, ако трябва да изпълнявате работата и на охлюва?

И като че ли това не е достатъчно. Нещо ново се случва, щом възрастните форми достигнат черния дроб. Появява се един растежен фактор, наречен ортофосфотирозин. Възникнал е изверг! Растежните фактори карат клетките –  неговите клетки, но и вашите собствени клетки да се делят! Сега вие имате рак.

РЕЦЕПТА ЗА ИЗЛЕКУВАНЕ НА РАКА

 

Програма за унищожаване на паразитите

 

 1. 1. Свръхсилна тинктура от обвивки на черен орех

Ден 1: Това е денят, в който започвате. Започнете веднага, щом получите тинктурата. Поставете една капка в ½ чаша вода. Изпийте я на гладен стомах преди нахранване.

Ден 2: Поставете две капки в ½ чаша вода. Изпийте я на гладен стомах преди нахранване.

Ден 3: Поставете три капки в ½ чаша вода. Изпийте я на гладен стомах преди нахранване.

Ден 4: Поставете четири капки в ½ чаша вода. Изпийте я на гладен стомах преди нахранване.

Ден 5: Поставете пет капки в ½ чаша вода. Изпийте я на гладен стомах преди нахранване.

Ден 6: Поставете две чаени лъжички в ½ чаша вода. Изпийте я бавно на глътки. Прибавете подсладител и ароматизатор, за да улесните преглъщането на тинктурата. Можете да я разтворите и в плодов сок. (Ако сте над 150 паунда – около 68 кг, вземете 2 ½  чаени лъжички, а ако сте над 200 паунда – около 91 кг, – 3 лъжички (1 pound=0,453 кг (бел.пр.)).

Тази доза унищожава всички стадии на метила, включително в чревното съдържимо, локализация недостигаема за по-малките дози и електрическия ток. Алкохолът в тинктурата може да ви накара да се почувствате леко замаяни в продължение на няколко минути. Постойте седнали, докато това премине. Можете да сложите шишенцето с тинктурата в хладка вода, за да се изпари малко от алкохола, но не в гореща, тъй като може да се намали противопаразитната сила на тинктурата. След това вземете 500 мг ниацинамид като противодействие на токсичността на алкохола. Може да почувствате и леко гадене, което продължава няколко минути. Разходете се на чист въздух или просто се отпуснете докато премине.

В продължение на една година вземайте Свръхсилна тинктура от обвивки на черен орех по 2 чаени лъжички седмично, за да унищожите всички паразити и техните стадии, които прихващате от останалите членове на семейството, приятелите и домашните любимци.

Членовете на семейството и приятелите ви ще трябва да вземат от тази тинктура по 2 чаени лъжички през седмица, за да не ви реинфестират. Те могат да имат в червата си стадии на чревен метил, без да имат симптоми. Когато тези стадии се предават на човек, който е имал карцином обаче, те веднага се отправят към още ненапълно възстановения орган, където се настаняват и започват да се размножават.

21-дневна програма за лечение на рака

Вашите добавки са разделени на управляеми “пакети”. Всеки ден се добавят нови към тези, които вече вземате. Вие ще достигнете пълната програма за около една седмица. Дотогава вашето тяло ще е вече в значителна степен прочистено от токсини и може да започне “туморният дренаж”. Това става през втората седмица от лечението. През третата седмица тялото се прочиства отново, за да започне действителното свиване. Туморите, които могат да бъдат видени или почувствани, получават и допълнително местно третиране.

Можете набързо да прегледате раздела за специалните проблеми и да видите дали не бихте искали да прибавите нещо към добавките, които вече вземате.

Внимание: Дозите, препоръчвани тук, са само за болни от рак и се отнасят за период от само три седмици. НЕ използвайте тази лечебна програма за ПРЕДПАЗВАНЕ от рак или за лечение на други болести. Не съм правила оценка на тези дози за по-продължителен период от време.

Много хора приемат лесно тези дози. Но ако сте измършавели, нямате апетит и нямате къде да сложите добавките, просто направете най-доброто, което ви е по силите.

 

Ден 1

1. Унищожете всички паразити само за един ден. Това включва прочистване след загиването на тениидозните стадии, метилите и аскаридите. Вземете:

 • 2 чаени лъжички свръхсилна тинктура от обвивки на черен орех
 • 9 капсули карамфил (по 500 мг всяка)
 • 9 капсули пелин (по 200 до 300 мг всяка)

Смесете тинктурата с плодов сок (изстискан на ръка) или чешмяна вода и го изпийте с лъжица или на бавни глътки. Можете да добавите подсладител и канела. Не оставяйте разтворът да престоява, защото след двадесет минути започва да губи силата си. Пазете бутилката с тинктурата в хладилник. Капсулите се вземат една по една след това. Могат да се вземат и отделно от тинктурата по друго време на деня. Дръжте близо до себе си парче хляб, за да преглътнете с него, ако някоя капсула ви заседне на гърлото. Ако имате рак на стомаха или черния дроб, не трябва да приемате алкохолна тинктура. На пазара има капсули с обелки от черен орех на прах, но внимавайте, тъй като някои нямат никаква сила, а други са прекалено силни!

По-късно през деня направете прочистване с цистеин и озонирано олио за евентуални укрили се паразити и преживели вируси.

Вземете по 2 капсули L-цистеин от 500 мг през 30 минути. Можете да ги отворите и да изсипете съдържанието им в бульон или кисела течност (например вода с лимон). Това предотвратява евентуални болки в стомаха от неразтворени кристалчета цистеин. Останете седнали до преминаване на страничните ефекти (половин час). Не шофирайте.

 • Прибавете 4 капки HCl (5%) към една чаена чаша зехтин. Озонирайте в продължение на 25 минути, като използвате керамичен или дървен аератор. После завинтете добре капачката на шишето и съхранявайте във фризер до използването му. Ако ще го използвате същия ден, дръжте шишето в хладилника. Взема се 1 супена лъжица поне 5 часа след цистеина. Ако го вземете по-рано, то ще намали някои от ефектите на цистеина. Озонирания зехтин може да се приеме с варени картофи или макаронени изделия. Така той е много вкусен. Не го гълтайте наведнъж, защото ще предизвика гадене.

Вземайте озонирания зехтин, дори все още да не сте си набавили цистеин. И обратното, ако още не сте си набавили озонатор, това не е причина да не вземате цистеин. Ще наваксате, когато получите липсващите съставки.

Извършвайте цялата противопаразитна програма всекидневно.

Количеството на  свръхсилната тинктура от обвивки на черен орех може да бъде увеличена до 10 чаени лъжички дневно, ако на човека остават броени дни, особено при такива локализации на рака като мозъка и костния мозък, които са трудно достижими. Можете да вземете цялото количество наведнъж или по две чаени лъжички през пет минути в продължение на половин час.  Друга ефективна схема се състои от по 8 чаени лъжички, взети през един час. Изберете по-лекия за вас вариант. От карамфила и пелина са необходими само по 9 капсули. Опитайте се да избегнете гаденето, като приемате по малко хляб с по 1 или 2 капки стерилизирано ментово масло на него. Може би се питате защо трябва да се повтаря лечението, ако тези дози са наистина ефективни. Обяснението е, че паразитите, намиращи се в туморите, са твърде трудни за достигане поради липсата на кръвоснабдяване в туморната маса. Те непрекъснато излизат от тумора и трябва да бъдат унищожавани, за да не заразят отново тялото.

2. Правете зепинг всеки ден. С това постепенно ще премахнете феритина от повърхността на белите си кръвни клетки.  Освен това зепингът доставя на тялото ви магнитно поле със северен полюс, което освен прякото унищожаване на паразитите и бактериите, отстранява лантанидните метали. Ако сте много тежко болни, правете по-чест зепинг.

3. Започнете зъболекарската работа. Ако ви остават броени седмици, но все още можете да седите на зъболекарски стол, вземете първия предлаган ви час и поискайте да ви извадят всички зъби с пломби (метални и пластмасови). Нямате време за дългата работа по почистване на зъбите с малки пломби. Не губете нито един ден в опити за спасяване на който и да е зъб! Могат да ви поставят обща упойка, ако зъболекарят е съгласен.

Уверете се, че кавитациите, които се виждат на рентген са почистени. Скритите кавитации могат да почакат.

[Забележка: Ако броят на червените ви кръвни телца е 3,2 или по-нисък, трябва да поискате да ви прелеят кръв преди зъболекарските манипулации, за да компенсирате малката загуба на кръв при изваждането на зъбите. Трябва също да сте спрели противосъсирващите лекарства и да не сте използвали аспирин за успокояване на болките в деня преди и в деня на зъболекарската работа. Ако броят на тромбоцитите ви е под 10 000, трябва да поискате да ви прелеят тромбоцити преди извършването на зъболекарската работа, за да се предпазите от по-голямо кървене.]

Ако ви казват, че ви остават повече от три седмици живот, приемете първата предложена ви дата за започване на зъболекарската работа и започнете с вадене на зъбите, имащи големи метални или пластмасови пломби, на зъбите с коронки и тези с коренови канали. След пет дни, които са необходими за затваряне на венците, направете дигитално рентгеново изследване на предните зъби. Зъбите с пластмасови пломби трябва да бъдат идентифицирани и пломбите отстранени. Сега вашето възстановяване зависи от перфекционизма на зъболекаря. И най-малкото останало парченце пластмаса ще продължи да ви трови и ще препятства възстановяването ви, което ще проличи на следващата кръвна картина (високи LDH, алкална фосфатаза и глобулин и ниско желязо). Оставете пресните дупки отворени до нормализиране на кръвната картина. Поддържайте хигиена като ги миете след нахранване с четка с колоидално сребро и масло от риган.

Изплаквайте вечерно време преди лягане устата си със зъбна белина в продължение на един месец. Заемете се с грижливо и точно изпълнение на Програмата за предотвратяване на инфекциите след решаване на проблемите със зъбите още в деня на зъболекарската работа.

4. Считайте всички важни лекарства, които ви се налага да вземате, за замърсени с бои, бензол и изопропилов алкохол. Обработете ги по начина, описан в раздела “По-безопасни обезболяващи” .

5. Започнете диета за свиване на туморите. Подберете си храни, несъдържащи малонат. Отстранете от тях наведнъж азбеста, боите и лантанидите с двукратно накисване в гореща вода с 10 минути помежду тях за охлаждане. След това стерилизирайте всичко с изключение на водата. Във всяка храна, сервирана в чинията ви, поставяйте по няколко капки солна киселина (5%, USP) и разбърквайте добре. Общото количество солна киселина, която можете да прибавяте дневно в храната си е 45 капки, което не включва използваната киселина при кулинарната обработка на храната.

6. Изхвърлете цялата си козметика, лосионите, мехлемите, дезодоранта, шампоаните, препаратите за бръснене, боите за коса, очната линия, сапуните, освежителите за уста, пастата  за зъби, лака за нокти, всичко, което прилагате върху тялото си. Преминете на нашите рецепти. Още рецепти можете да намерите в книгата ми “Лечението на всички видове рак”. Вземете душ и отмийте химикалите от косата си с боракс и лимонена киселина. Не използвайте сешоар за коса. Обличайте се много топло. Можете да използвате насипна къна. Ако косата ви е вече боядисана, намажете я със зъбна белина и я оставете така за 5 минути, след което я изплакнете с лимонена киселина. Това няма да увреди цвета. Перете дрехите си с чист боракс. Изперете с белина еднократно всички дрехи, за да отстраните азо боите и металния германий. Всички токсини с изключение на боята за коса и токсините, намиращи се вътре в туморите ви, ще напуснат тялото ви още през първата седмица. Отстраняването на токсините, намиращи се вътре в туморите изисква специална седемдневна програма, която започва през втората седмица.

7. Започнете да вземате глутатион от 500 мг. Вземайте по две капсули три пъти дневно, като трябва да приключите преди времето за сън, защото енергията, която ще ви даде глутатионът, може да наруши съня ви. Ако сте приковани на легло, вземете двойна доза глутатион. Ако ви казват, че имате броени дни, вземайте по тридесет капсули дневно. Вземайте съдържанието им наведнъж, разбъркано с мед или кленов сироп (обработени с HCl за стерилност). Ако получите диария, ги разделете на няколко дози с храната.

8. Започнете да вземате Луголов разтвор. Поставете шест капки в ½ чаша вода. Приготвяйте си и изпивайте това количество три пъти дневно на края на всяко хранене. Ако имате подуване на корема, вземете една доза и преди вечерния сън. Няма нужда от добавяне на HCl към разтвора.

9. Започнете да вземате тироиден хормон – един гран сутрин при ставане от сън. На следващата сутрин вземете два грана. Ако преди това сте били на тироидна терапия, това е най-малката подходяща за вас доза. (Някой аптекар може да ви помогне да преизчислите търговския препарат, който вземате в гранове). Не забравяйте да обработите таблетките с витамин В2.

10. Определете си дата за кръвен тест (SMAC 24: трябва да включва серумно желязо) и сканиране (направете справка с главата, посветена на разчитане на резултатите от рентгеновите и други изследвания.

11. Накиснете бъбречни билки за едно денонощие.

12. Накиснете чернодробни билки за едно денонощие

Краят на ден 1

Вече направихте доста. Утре вероятно ще се чувствате по-добре. Ако не сте могли да изпълните нещо, направете го веднага, щом пристигнат заявените от вас добавки. Първият ден е много важен и трябва да му се даде най-висок приоритет.

С всеки следващ ден ще се прибавят още хранителни добавки. Не спирайте да вземате тези, които сте приемали през предишните дни.

Поглед върху ден 1

Преди закуска 2 чаени лъжички свръхсилна тинктура от обвивки на черен орех, 9 капсули карамфил, 9 капсули пелин (по 200 до 300 мг всяка),2 глутатиона (по 500 мг всеки), тироиден хормон (1 гран).
Закуска Спазвайте указанията храната да не съдържа малонат, да е стерилизирана, да не съдържа бои, азбест и др. Завършва с приемане на Лугол (6 капки) в ½ чаша вода. (Без HCl.)
Средата на сутринта Запишете си час при зъболекар и час за кръвен тест. Направете зепинг в удобно за вас време. “Почистете” всички медикаменти, които се налага да приемате. Изхвърлете цялата купешка козметика за тяло.
Преди обяда 2 глутатиона (от 500 мг).
След обяда Луголов разтвор (6 капки в ½ чаша вода).
Следобед 4 цистеина (по 500 мг всеки). Озонирайте в продължение на 25 минути малко стерилизиран зехтин, който да вземете по-късно. Изперете с боракс и белина всички ваши дрехи и постелно бельо.
Преди вечеря 2 глутатиона (от 500 мг).
След вечеря Луголов разтвор (6 капки в ½ чаша вода). Накиснете бъбречни и чернодробни билки.
Преди сън 1 супена лъжица озонирано олио с някаква храна.

Ден 2

Капсулите с добавките могат да бъдат изпразнени и смесени в добре затварящ се контейнер. Взема се по 1/3 от количеството в контейнера с всяко хранене. Ще наричаме по-нататък тази смес “витамикс”. Добавките, които са с особено лош вкус, ще трябва да се подправят. Много важно е да не чувствате отвращение към хранителните си добавки. Можете да използвате добавки под формата на подправки (копър, куркума, коктейл от цвекло, масло от риган, масло от Gaultheria) за замаскиране на добавките с лош вкус (хрущял от акула, MSM, папаин, DMSO и други).

1. Започнете рецептите с бъбречни билки (1¼  чаена чаша дневно) и чернодробни билки (2 чаени чаши дневно). Това ще подобри функциите на бъбреците и черния дроб така, че да бъдат веднага обезвредени и отмити токсините. Пропускам магнезия, защото за него има специални инструкции по-нататък. Преди да изпиете билките, поставете по две капки солна киселина във всяка чаша и разбъркайте.

2. Вземете коензим Q10 (десет от 400 мг) веднага след ставане от сън преди или след тироидния хормон. Вземайте тази висока доза на ден 7, ден 14 и ден 19. През всички останали дни вземайте само по една капсула дневно. Коензим Q10 ще започне разграждането на натрупаните в далака и мастните депа азо бои и специално на Судан ІV, DAB и Суданово черно В. Можете да не поглъщате капсулите, а да ги отворите и смесите с чист мед или да ги сложите направо в устата си. Вземайте коензима в интервал от 5 часа преди редукторите цистеин, глутатион и витамин С. Най-удобно е това да стане рано сутринта.

3. Започнете да вземате витамин В2 и магнезий. Вземайте по две капсули витамин В2 (от по 300 мг) и една капсула магнезиев окис (300 мг) три пъти дневно. Това ще ликвидира бензола и фенола, натрупани в далака и мастните ви депа и ще подпомогне детоксифицирането на азо боите на същите места.

4. Бетаин хидрохлорид (около 300 мг) – по три капсули три пъти дневно по време на хранене. Той унищожава клостридиите в колона.

5. Започнете да вземате витамин В12 от 1000 мкг – по 2 три пъти дневно по време на хранене. Този витамин  води до излюпване на яйцата на Ascaris. Затова той се взема след като вече сте взели цистеин и озонирано олио, провели сте зепинг и сте прибавили HCl към храната си. Ако не сте, отложете вземането му.

6. Витамин С, 2000 мг (равно на 2 грама или ½ чаена лъжичка) три пъти дневно. Не го замествайте с никакви “минерални аскорбати” или други подобни на витамин С продукти, тъй като те съдържат токсични окислителни продукти. Можете да вземате и по-високи дози.

7. Пилешки бульон – по половин литър дневно през ден, като се редува с хрущял от акула (две или повече супени лъжици дневно).  Преди консумацията и на двете течности се прибавят по две капки солна киселина.

8. Започнете бромелаин или папаин – по четири капсули от 1000 мг два пъти дневно. Ако сте много болни, вземайте и двете вещества. Това ще смели и изчисти феритиновата обвивка от белите кръвни клетки и ще възстанови имунитета. Вземайте ги поне 15 минути преди ядене.

9. Куркума и копър. Вземайте по шест капсули или една чаена лъжичка от всяка подправка три пъти дневно. Не смесвайте с храната, както препоръчвам за други хранителни добавки, тъй като куркумата и копърът са толкова силно ароматни, че ще доминират върху вкуса на храната ви. Можете да ги смесите с подсладена вода. Стерилизирайте всяка от тях с по две капки HCl.

10. Ако имате тумори, които се виждат или напипват, използвайте местното средство за свиване на туморите.

 

Поглед върху ден 2

Преди закуска Десет капсули коензим Q10 от 400 мг. Повторете противопаразитната програма (2 ч.л. свръхсилна тинктура от обвивки на черен орех, 9 капсули карамфил и 9 капсули пелин), тироиден хормон  – два грана.За да приготвите днешния витамикс, отворете и смесете 6 глутатионови капсули, 6 капсули витамин В2 от 300мг, 3 капсули магнезиев окис от 300 мг, 9 капсули бетаин хидрохлорид от 300 мг и 6 капсули витамин В12 от 1000 мкг. (Можете да приемете поотделно всички тези добавки под формата на капсули или таблетки, но смесването на добавките с храната прави много по-лесно преглъщането им, дори някои хапки от храната да не са много вкусни.). Сложете 1 чаена лъжичка бромелаин или папаин в някаква течност и разбъркайте, за да направите “коктейл” (можете да ги приемете и като капсули). Ако сте много зле, вземете и двете вещества. Стерилизирайте всички смеси и храни.
Закуска Вземете два грама витамин С. Смесете 1/3 от вашия витамикс с част от закуската си и го преглътнете наведнъж. Сложете 15 капки HCl в храната и напитката си и размесете добре. Вземете 6 капсули копър и 6 капсули куркума. Завършете закуската си с 6 капки Луголов разтвор.
Средата на сутринта Пригответе билковата бъбречна рецепта (изпийте 1¼ чаша в продължение на целия ден). Пригответе билковата чернодробна рецепта (изпийте 2 чаши в продължение на целия ден). Добавете към всяка чаша по 2 капки HCl. Направете зепинг, когато ви е удобно.
Обяд Вземете два грама витамин С, втората 1/3 от вашия витамикс и сложете 15 капки HCl в храната. Вземете 6 капсули копър и 6 капсули куркума. Завършете обяда си с 6 капки Луголов разтвор.
Следобед Направете прочистване с 4 капсули цистеин от 500 мг всяка. Пригответе голяма тенджера пилешки бульон. Отделете една порция и останалото количество замразете във фризера. Вземете 1 чаена лъжичка бромелаин или папаин или и двете, ако сте тежко болни.
Вечеря Изяжте поне 500 мл пилешка супа. Вземете 2 грама витамин С и последната 1/3 от вашия витамикс. Сложете 15 капки HCl в храната си. Вземете 6 капсули копър и 6 капсули куркума. Завършете вечерята си с 6 капки Луголов разтвор.
Преди сън Завършете прочистването с 1 супена лъжица озониран стерилизиран зехтин. Намажете мястото на тумора с местно туморосвиващо средство, ако се вижда или опипва.

Важни кръвни тестове

Ако са ви взели кръв за изследване на първия ден от програмата ви, ще можете да очаквате резултат на втория или третия ден, защото времето, необходимо на лабораториите да извършат тестовете е 24 часа. Обадете се на вашият лекар, ако не ви се е обадил до този момент, за да ви каже резултатите и го помолете да ви ги каже или да ви ги изпрати по факса. Вие може и да се чувствате добре, но всеки резултат, който не е в границите на нормата, изисква бързо отделяне на внимание.

Разгледайте сами резултатите си след като ги получите. Американската медицинска общественост е свикнала да не споделя резултатите, нито да ги обяснява и да прави колкото е възможно по-малко изследвания. Мисля, че това се прави, за да се избегнат смущаващи въпроси като: “Защо не се подобрявам?” или “Защо моята LDH е толкова висока?” При такова отношение често изобщо се изпуска изследването на чернодробните ензими, серумното желязо и дори на LDH. Не забравяйте да поискате вашия лекар да включи тези изследвания.

Веднага щом получите резултатите, открийте тези, които са твърде високи или твърде ниски и предприемете съответните действия, които са описани в главата “Разчитане на резултатите от изследването на кръвта”.

ИЗБАВИ СЕ ОТ ПАРАЗИТА, ИЗЛЕКУВАЙ РАКА

Когато вече имате рак

 

Ортофосфотирозинът слага началото на злокачествения процес. Ако не действате бързо и не унищожите машината за разплод на паразита, тя ще ви погълне.

Преди да започнете, седнете и помислете малко. Защо този паразит се размножава с такава скорост във вашите органи вместо да си живее кротко в червата ви? Защото изопропиловият алкохол във вашето тяло му позволява да се развива вън от червата. Паразитът прави само това, което правят всички живи същества – оцелява и се размножава. Не е дяволската природа на паразита, която ви е довела рака, а изопропиловият алкохол, натрупан в организма ви. И разбира се инфестирането на селскостопанските животни и домашните любимци с паразити. Но на това ще се спрем по-късно.

Твърде възможно е самите редии или церкарии да произвеждат ортофосфотирозин, за да подпомогнат деленето и размножаването си. Продуцират се и други растежни фактори като епидермален растежен фактор (ЕРФ), тромбоцитен растежен фактор (ТРФ), инсулиноподобен растежен фактор (ИПРФ) и фибробластен растежен фактор (ФРФ). Тези растежни фактори могат да се продуцират и от някои бактерии, но само Fasciolopsis произвежда ортофосфотирозин. Предназначението на растежните фактори изобщо не е да накара вашите клетки да се размножават. В естествени условия паразитните стадии се осъществяват в езерце, пълно с охлюви! Този паразит не е пригоден да осъществява жизнения си цикъл в нашето тяло, но тъй като то отговаря на ортофосфотирозина и на другите растежни фактори по същия начин, както паразита, нашите клетки се размножават, размножават и размножават успоредно с паразита и бактериите.

Избави се от паразита, излекувай рака

 

Добрата новина е, че когато се унищожат всички стадии на паразита, ортофосфотирозинът изчезва за 24 часа! И заедно с това изчезва вашето малигнено заболяване! Сега вие имате задача да се възстановите от пораженията. Вашият рак вече` не може да се върне. Вие сте спечелили битката за живота си.

А КАКВО СТАВА С БИТКАТА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ? Нека за малко се върнем в кошмара на рака. Защо микроскопичните стадии на паразита избират за размножаването си шийката на матката, простатата или панкреаса? Може би защото в тези органи са се развили безопасни за тях “островчета” от преканцерозни тумори. Тъканите на доброкачествените тумори нямат присъщата на здравите тъкани имунна сила да залавят и убиват нашествениците. Освен това в тези органи се натрупват изопропилов алкохол, някои често срещани токсини като арсен от пестициди, използвани в домакинството, полихлоринирани бифенили (ПХБ), фреон, метали като мед, кобалт, ванадий, живак и никел. В някои случаи в тези органи се откриват и лантанидни метали като итрий и тулий, за които е известно, че причиняват мутации. Наблюдаван е и растеж на фунги, продуциращи един канцерогенен микотоксин патулин (канцерогенен означава причиняващ рак, а микотоксин – токсин, произвеждан от гъбички). Дали е съвпадение, че паразитът се заселва и размножава в най-нездравите ви органи?

 

Трябва непременно да направите три неща:

 

 1. Унищожете паразита и всички негови стадии.
 2. Спрете притока на изопропилов алкохол в тялото си.
 3. Отмийте металите, токсините и бактериите от тялото си, за да се почувствате добре.

Учат ни, че всеки паразит е уникален и за унищожаването на всеки вид паразити се прилагат различни препарати. Има добри препарати, които са ефикасни спрямо няколко вида паразити. Такива са PraziquantelTM и LevamisoleTM и дори FlagylTM и PiperazineTM . Въпреки това използването им не е практично, защото можем да бъдем инфестирани от  дузини различни паразити. По-добре е да ги унищожим всички заедно, въпреки че само чревният метил причинява рак.

Когато се запознаете с лекуваните от мен случаи, ще видите, че при някои от тях се откриват дузина (или повече) паразити от сто и двадесетте паразита, с проби за които разполагам (те са изброени в “Тестовете”). Можете да предположите, че и у вас ще има дузина различни паразити. Ние, днешните хора сме много опаразитени същества! Телата ни са достатъчно големи, за да предоставят храна и подслон за много от тези подвижни твари. Ако бяха прикрепени към кожата ни като въшките и кърлежите, щяхме да ги видим и с един замах да се освободим от тях, но за съжаление, не е така. Нищо не е по-отвратително от представата за ордите от хапещи, дъвчещи, смучещи и пълзящи в плътта ни гадини. Ние не ги виждаме и сме в неведение за това, какво правят в тялото ни.

Билкови противопаразитни лекарства

 

Аборигените от Арктика до Антарктика, както и коренните жители на Америка са знаели, че човек, подобно на останалите животински видове, има вътрешни паразити. За да се освободят от лигавите нашественици, те са прилагали чести прочиствания със средства, предизвикващи диария или повръщане. Много народи продължават да използват такива прийоми. Спомням си, че дори в моето детство ме караха да пия по една лъжица сяра, смесена с меласа и суров лук. За мен това беше много ужасно, но си мисля, че по онова време то е спомагало за намаляване на бремето от червеи и други паразити, което всички ние носим. Защо престанахме да прилагаме тези процедури? Какво ни накара да се отклоним от правилния път? Моите изследвания показаха, че екземата се дължи на заселване с кръгли червеи, епилепсията – на един единствен вид кръгъл червей, Ascaris, шизофренията и депресията – на паразити в мозъка. Астмата се причинява от заселване на Ascaris в белите дробове, диабетът – от говеждия панкреатичен метил Eurytrema, мигрените – от нишковидния червей Strongyloides, а розацейното акне – от Leishmania. Много сърдечни заболявания на човека се причиняват от кучешкия червей Dirofilaria. Списъкът не свършва дотук.

Абсолютно невъзможно е човек да се освободи от всички тези паразити посредством някой фармацевтичен продукт, тъй като всеки от тях действа на един или два паразитни вида. Освен това те имат странични ефекти. Правилно дозираният Flagyl е ефикасен срещу амеби и Giardia, но може да предизвика силно гадене и повръщане. Хининът, използван за лечение на малария, е много токсичен. Представете си, че трябва да вземете десет лекарства, за да унищожите една дузина от вашите паразити! Това е добра новина вероятно за производителите на лекарства, но не и за вас.

Добрата новина за вас е, че три билки могат да ви избавят от 100 различни паразита и то с по-малко главоболие! Без гадене, без нежелано взаимодействие с други лекарства, които може би вземате! Твърде фантастично ли звучи това? Или твърде добре, за да е истина? Това са подаръци на природата за човека. Тези билки са:

 • Обвивки (шлюпки) от плодовете на черен орех (от дърво черен орех)
 • Пелин (от храст Artemisia)
 • Карамфил (от карамфилово дърво)

Тези три билки трябва да се използват заедно. Шлюпките от черен орех и пелинът убиват както възрастните индивиди, така и стадиите на развитие на поне 100 паразитни видове. Карамфилът убива яйцата. Ще се избавите от паразитите само, ако използвате трите билки заедно. Ако унищожите само възрастните индивиди, не след дълго миниатюрните стадии и яйцата ще се превърнат във възрастни. Ако унищожите само яйцата, милионите стадии, намиращи се вече в тялото ви, скоро ще се превърнат във възрастни и ще започнат да снасят яйца. Трите билки са съставки на едно единно лечение.

 

Приемани заедно, трите билки, могат да излекуват малигнените заболявания.

 Карамфил, черен орех и пелин

 

Чудотворното противопаразитно действие на черния орех се намира в зелените обвивки на плодовете му. В действителност, когато тези обвивки почернеят, те са вече безполезни. Големите зелени топчета падат на земята рано наесен. Само след седмица – две обвивките ще започнат да гният. Ето защо всеки, който иска да си направи сам противопаразитно лекарство, трябва да внимава да не пропусне това критично за прибиране на реколтата време. Съветвам всички да си направят това противопаразитно средство и да избавят себе си и семействата си от тези мънички чудовища.

Забележете, че това е тинктура (екстракт, направен с етилов алкохол), а не обикновен екстракт, при който се използва вода. Екстрактът от черен орех, предлаган от компаниите, специализирани в разпространението на билкови продукти, няма противопаразитно действие. На цвят той е черен, а не бледозелен, което показва, че е произведен от обвивки на орехи, събрани по-късно от критичното време. Разбира се, ако имате бързо развиващ се рак или метастази, вие няма да имате време сами да си произведете медикамента.

За начало ще ви е необходимо едно 30 милилитрово шишенце от Свръхсилната тинктура, но ако живеете с други хора, ще ви трябва по-голямо количество. Подгответе си другите две билки – пелина и карамфила, докато чакате да получите тази тинктура от компанията.

Пелинът представлява листа от храста Artemisia. Препоръчвам ви, ако имате място, да си отгледате сами този храст.

Количеството, от което се нуждаете, за да се излекувате, е твърде малко, но според разпоредбите на Агенцията за храните и лекарствата (FDA), пелинът е отровен! Ето защо компаниите, търгуващи с билкови продукти, не го предлагат под формата на концентрат. Токсичността му според мен се дължи повече на слухове, отколкото на наблюдения. Лично аз не съм виждала такива прояви, с изключение на главоболие и гадене. (Разбира се, не може да се очаква FDA да приеме наблюдения като моите. По-скоро ние трябва да разберем какви са основанията на FDA.) Токсичност може да има при количества много по-големи от необходимите за унищожаване на паразитите.

Тази билка се нарича Wormwood (worm (англ.ез.) – червей, wood (англ.ез.) – дърво (бел.пр.).), защото убива червеите! Съществува известно объркване по отношение на това коя Artemisia е истинският Wormwood. Информацията в книгите и разсадниците може да не е достоверна, въпреки техните твърдения. Купете си и посадете в градината си Artemisia absynthium. Сведенията за пелина водят към древността и тази билка се споменава дори в Библията.

Ако сами си отглеждате билката, събирайте и изсушавайте ранните листа. Те са сивозелени на цвят и са силно горчиви. Никой не би могъл да изяде твърде много листа по случайност. За употреба от възрастни, билката може да се постави в капсули, докато за децата ¼ чаена лъжичка стрита суха билка се смесва с мед. Не съм правила опити за по-голяма прецизност.

Капсули пелин могат да се намерят в комбинация с други билки.

Третата билка, необходима за излекуване на рака е карамфилът. Това е подправка, често използвана при приготвянето на печива. За да се изявят противопаразитните й свойства, тя трябва да бъде смляна. Купешката подправка, носеща етикет “млян карамфил” не върши работа, защото противопаразитните й свойства отдавна са се изпарили! Същото се отнася до мления карамфил, продаван в магазините за здравословни храни и билковите магазини, тъй като не се знае кога действително е смлян карамфилът. Запазването на ефикасността на карамфила би била гарантирана, ако компанията продуцент произведе капсули непосредствено след смилането му и осигури съхранението им в затворени бурканчета. Независимо от това какво пише на опаковката, не е сигурно, дали не е смлян преди години. Трябва или да поставите този въпрос на източника, от който сте решили да се снабдите или да си смелите карамфила сами.

Ще са ви са необходими около 100 капсули карамфил. Ако решите сами да се заемете с това, купете си от някой магазин за здравословни храни капсули от размер 00 (две нули). Не се опитвайте да разтваряте карамфила във вода! Получава се твърде силен разтвор. Можете да пробвате да го смесите с домашно приготвено кисело мляко или ябълково пюре. Капсули с размер 0 са също подходящи.

Сега вече имате:

 • Едно 30 милилитрово шишенце със Свръхсилна тинктура от обвивките (шлюпките) на черен орех, имаща бледозелен цвят. Това е една унция (ounce – унция. Като мярка за тежест е 28,3 гр, а като мярка за вместимост и течност – 28,4 мм3/мл (англ.) и 29,6 мм3/мл (амер.) – бел. пр.) или шест чаени лъжички, което е достатъчна доза за три седмици, ако не сте в много тежко състояние.
 • Едно бурканче с капсули пелин (една капсула съдържа 200 – 300 мг пелин) или ½ чаша листа от Artemisia.
 • Едно бурканче с прясно смлян карамфил (една капсула съдържа 400 – 500 мг карамфил) или ¼ чаша карамфил на прах.

Това са единствените билки, които са ви необходими да излекувате раковото си заболяване. Ще ги прилагате през първите 18 дни от Противопаразитната си програма.

За подобряване на ефекта от тази рецепта са необходими още две вещества – орнитин и аргинин. Паразитите отделят голямо количество амоняк като отпаден продукт от жизнената си дейност. Амонякът е техния еквивалент на урината, който се намира в голямо количество в свободно състояние в тялото на опаразитения човек. Амонякът е много токсичен, особено за мозъка (В мозъка липсва ензимът орнитинкарбамилтрансфераза, който превръща амоняка в урея). Според мен амонякът е този, който причинява напрегнатост през деня и безсъние и други нарушения на нощния сън. Ще спите по-добре, ако преди лягане приемате орнитин. Аргининът има подобен ефект – намалява въздействието на амоняка, но се взема сутрин, защото ободрява и зарежда с енергия.

Не се опитвайте да заместите билките с лекарства. Противопаразитните медикаменти могат да бъдат изключително токсични, дори в необходимите малки дози. Освен това те не унищожават всички стадии на паразитите.

Зепинг на паразитите

 

Въпреки че билковата Програма за унищожаване на паразитите е високо ефективна срещу паразитите, те трябва да се подложат на унищожение и с електричество. Всеки от тези методи си има област на най-висока ефективност.

Можете сами да си изработите зепер или да си го закупите. Източникът на енергия за този уред е 9 волтова батерия. При провеждане на зепинга, някои хора чувстват леко пощипване, а други не усещат нищо. След седем минути се прави 20 минутна почивка, през която вирусите и бактериите напускат мъртвите паразити. След това се провежда втори зепинг и се прави отново почивка от 20 до 40 минути. Следва трети, последен зепинг.

След трикратния зепинг са унищожени всички вируси, бактерии и паразити, включително метилите, които са могли да бъдат достигнати. Остават малко на брой трудни за достигане паразити, скрити в жлъчни и бъбречни камъни, абсцеси и чревното съдържимо. Повишаването на волтажа не решава този проблем. Паразитите, намиращи се на тези места, могат да бъдат достигнати само от 2 чаени лъжички Свръхсилна тинктура от обвивки на черен орех.

Поради тази причина се налага използването на двата метода.

Провеждайте трикратен зепинг веднъж дневно докато се почувствате добре.

Не чакайте да започнете лечението, когато ще имате всичко необходимо! Започнете с това, с което се сдобиете първо и после добавяйте останалите неща. Представете си вашето тяло като цветна градина, нападната от насекоми, унищожаващи листата и цветовете на растенията. Те снасят яйца, от които се излюпват гладни гъсеници, които на свой ред се превръщат в пашкули, които пък се превръщат в нови възрастни индивиди и така нататък до безкрайност. Нямате време да чакате! Трябва да убиете всичко, което ви падне веднага, за да спасите, колкото е възможно повече листа и цветове!

ГОРНИЯТ ТЕКСТ Е ОТ КНИГАТА НА Д-Р ХУЛДА КЛАРК „ЛЕЧЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ РАК”. В НЕЯ ЩЕ НАМЕРИТЕ ОЩЕ ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ТОЗИ ВЪПРОС.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОЗОНА И УПОТРЕБАТА НА УРЕДА ОЗОНАТОР

Озонът (О3) се състои от три атома кислород (О2). Това е кислород в най-реактивната му форма и е много силен окислител, който има широкоспектърно антимикробно действие. Озонът не е просто дезинфектант, той има стерилизиращо действие. Има свойството да унищожава не само бактерии, но и вируси, спори, гъби, плесени, мухъл, цисти и много други замърсители, като едновременно с това премахва разтворения органичен материал в следствие на окислението. Когато се използва правилно озонът е един от най-добрите методи за окисляване на замърсители. Тъй като озонът е нестабилен газ, той се задържа във въздуха за около 20 минути в зависимост от температурата на околната среда. След като изпълни задачите си, отново се превръща в кислород. Това означава, че озонът не може да бъде бутилиран, съхраняван или изпратен на клиента, той трябва да бъде произведен на място.

 

ПОПУЛЯРНИ НАЧИНИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОЗОНА

Дезинфекция и обеззаразяване на вода

Озонът е 50% по-силен окислител от хлора! В много населени места озонът се използва за прочистване на питейната вода. Озонът може да унищожи паразитите, които се развиват във водна среда като Gardia lamblia (Гардиа Ламблиа) Cryptosporidium (криптоспоридиум). Озонът атакува по химичен път замърсителите във водата (желязо, арсеник, водороден сулфид, нитрати и сложни органични съединения, които са струпани заедно под формата на оцветяване). Много домакинства, които използват вода от кладенци, ползват озон, за да дезинфектират водоизточниците си.

Напълнете чаша или кана с вода, включете Озонатора, поставете дифузера на дъното на съда и оставете водата да се озонира в продължение на 3 минути за количество от 250 мл. Ако желаете можете да оставите водата да се озонира по-дълго време.

Измиване на пресни плодове и зеленчуци

 

Озонът унищожава ферменти, плесени и бактерии, намалява съдържанието на остатъчните пестициди, хербициди, фунгициди и торове, отстранява натрупаните почистващи препарати, сапуни, полиращи вещества и вакси от повърхността на  земеделската продукция. Използването на озон също така допринася за подобряването на вкуса, външния вид и издръжливостта на продуктите.

 

Почистване на месо, пилета, морски деликатеси и сухи храни

Озонът убива бактериите и разрушава хормоните в месо, морски деликатеси и други хранителни продукти, както и от прибори за хранене, плотове и готварски съдове. Проучване направено в Държавния политехнически университет на щата Калифорния , САЩ показва, че 0.3 милионни части озон разтворени във филтрирана чешмяна вода могат да доведат до 99.99% намаляване на микроорганизми, намиращи се в храната като салмонела, Ишерихия коли 0157:Н7 и кампилобактер.

Озониране на зехтин

В комплекта на уреда Портазон (Озонатора се предлага от фирма “Доктор Натура”) има приставка маркуч, която има дифузер в единия си край и адаптор в другия. Поставете дифузера в зехтина и озонирайте в продължение на около 25 минути. Не използвайте един и същ дифузер за озониране на зехтин и на вода. След като озонирате зехтина изплакнете дифузера с гореща вода и го поставете в торбичка в хладилника. Няма да успеете да изчистите напълно зехтина от дифузера, затова не го използвайте за озониране на вода, а само и единствено за зехтин.

Хигиенизиране и разкрасяващи процедури

Озонът може да се използва за освежаване на кожата, за дезинфектиране на и почистване в дълбочина на проблемни участъци на кожата, както и при кожни проблеми. Озонирайте чаша вода в продължение на 5 до 10 минути. Използвайте водата, за да измиете ръцете и лицето си като по желание можете да използвате и мек, неутрален сапун. Озонираната вода може да се използва за изплакване на устата и за премахване на неприятни миризми.

За да вземете подмладяваща вана, напълнете ваната с вода както обикновено. Поставете устройството на безопасно разстояние и поставете дифузера във водата. Не влизайте във ваната, докато устройството е включено. Уверете се, че помещението е проветриво. Оставете устройството да действа около 15-25 минути. Изключете уреда и го изнесете от помещението. Насладете се на своята разкошна, отпускаща и обогатена с кислород вана!

За да накиснете краката си, напълнете малък леген с вода и го поставете пред стол. Поставете озонатора от едната страна на легена, на достатъчно разстояние от легена. Озонирайте водата докато киснете краката си, като покриете легена с найлон, за да не излиза озона. Винаги правете тази процедура в проветриво помещение.

 

Почистване и дезинфектиране

Уредът Портазон може да се използва за премахване на неприятни миризми, мухъл и плесени от множество малки зони в дома ви и около него като килери, хладилници, автомобили или мазета. Махнете дифузера от маркуча за прочистване на въздуха и го поставете в зоната, която искате да озонирате. Също така можете да отделите маркуча напълно, като така оставите озона да се отделя от отвора, разположен отстрани на уреда. Затворете зоната, която искате да озонирате и оставете уреда да действа около час. За някой зони може да е необходимо да се направят няколко озонирания, за да се постигне максимален ефект. Портазон не е предназначен за редовна употреба като уред за пречистване на въздуха, а по-скоро като начин за ударно прочистване на малки зони. Не оставяйте уреда да работи повече от един час без почивка и се уверете, че членовете на семейството ви и домашните любимци са напуснали зоната, в която прилагате ударно прочистване. След прочистването отворете прозорците или проветрете с вентилатор в продължение на 15 минути.

Дезинфектиране на пране

Добавянето на озонирана вода към прането спомага за по-лесното премахване на петна, дезинфектирането му и намалява износването на дрехите. Озонът прониква и отваря нишките на тъканите, като така улеснява почистването и избелването на дрехите и така е необходимо по-малко количество препарати. Просто озонирайте 4 или повече литри вода в продължение на 15-30 минути преди да започнете прането и ги добавете в пералнята. Озонът прочиства в дълбочина и дрехите ви ухаят свежо и са добре почистени.

 

ИЗЧИСТЕТЕ СЕ ОТ ИЗОПРОПИЛОВИЯ АЛКОХОЛ

Какво трябва да направите още сега, когато чревният метил е унищожен, а ракът е излекуван? Остават две задачи:

 1. Спрете да трупате изопропилов алкохол в тялото си.
 2. Отървете от тежки метали и токсини организма си, храната и дома си. (Този въпрос е третиран във Втората част: “Да си отново здрав”). Увредените тъкани ще заздравеят, а туморите ще се свият.

 

Изопропиловият алкохол е най-често използваният в козметиката антисептик. Проверете етикетите на цялата си козметика за думата “пропанол” или “изопропанол”. Обикновено на етикетите има информация за присъствието му, защото понастоящем не се подозира, че предизвиква рак. (Много хора използват козметични препарати, съдържащи изопропанол и не развиват рак. Техният черен дроб обезврежда изопропиловия алкохол. Консумирането на мухлясала храна, съдържаща афлатоксини нарушава способността на черния дроб да обезврежда пропанола.) Не знам дали пропиловите съединения като пропамид, пропацетамид, изопропилов галат или калциев пропионат, попаднали в организма се превръщат в изопропилов алкохол, но не рискувайте. Не използвайте нищо, което има в състава си нещо, започващо с “проп”. Не съхранявайте тези козметики в дома си, нито ги подарявайте някому. Просто ги изхвърлете.

Запомнете, че 100% от хората с рак имат натрупан изопропилов алкохол в черния си дроб и в раковите тъкани. Хората без неопластично заболяване нямат изопропилов алкохол в черния си дроб. Когато стигнете до описаните в тази книга случаи, ще видите, че когато единият от съпрузите има рак, той или тя има изопропилов алкохол и чревен метил в черния си дроб, както и ортофосфотирозин в засегнатия от рака орган. Другият съпруг обаче няма рак, въпреки че има същия паразит. Паразитът обаче е само в червата му/й и няма никакви яйца или стадии никъде в организма си. Всичко това е така, защото в организма му/й няма изопропилов алкохол.

Списъкът на продуктите, в които може да има изопропилов алкохол включва козметика, шампоани, лак за коса, освежител за уста, мусове, лосиони за тяло, препарати за бръснене и разбира се, спирт за почистване на кожата. Ако нещо ви съмнява, направо го изхвърлете!

Проверете всички етикети за “изопропилов алкохол”, “пропанол” или “изопропанол”. Изхвърлете продуктите, които ги съдържат!

Въпреки че продуктите с най-висока концентрация на изопропилов алкохол са козметични, този алкохол се открива и в храната ни! Основни източници за замърсяване на храните са ароматите и боите, които се екстрахират с разтворители! Екстрахираният концентрат се нарича “spice oleoresin” (Spice Oleoresins – екстракти от подправки, които имат качествата на самите подправки. Използват се за ароматизиране и овкусяване на храни при производството им (бел.пр.)). Естествено, разтворителите трябва да бъдат отстранени преди крайният продукт да е достигнал до потребителя. Но нищо, веднъж добавено, не може да бъде напълно отстранено.

 

Добрата новина е, че изопропиловият алкохол напуска сам организма ви в рамките на пет дни, след като спрете приемането му.

Но дори и законодателството да изискваше пълно отстраняване на дезинфекционните разтвори, неоспорима истина е, че нищо веднъж добавено, не може да бъде отстранено без следа. Вероятно хората, правещи законите, вярват, че малки количества – толкова малки, че да не могат да бъдат установени с ултравиолетов спектрофотометър, със сигурност са безвредни.

Изопропиловият алкохол е замърсител на студените зърнени закуски. (Cold cereals (breakfast cereals) – пакетирани зърнени храни за сутрешна закуска, които не се обработват термично, а се заливат с мляко, вода или сок. (бел.пр.). Спрете да купувате всички студени зърнени закуски. Дори и най-здравословните са замърсени. Не съм изследвала абсолютно всички марки на пазара, но съм изследвала толкова много, че едва ли ще имате шанс да попаднете на някоя незамърсена. Можете да си направите такива закуски сами.

Защо е толкова важно да се избавите от изопропиловия алкохол, щом вече сте се избавили от чревния метил и сте на поддържаща противопаразитна програма? Защото може много бързо да бъдете реинфестирани. Млечните продукти и хамбургерите не се загряват достатъчно, за да бъдат убити метацеркариите (кистите, които могат да издържат на много високи и много ниски температури във водни басейни на открито). Даже, ако поискате вашият хамбургер да бъде топлинно обработен много добре, никога не можете да бъдете сигурни, че готвачите не използват една и съща шпатула за готовите и суровите хамбургери. За 24 часа стадиите на метила вече са в кръвта ви и някои се превръщат във възрастни. Така преди да дойде време за следващата поддържаща доза на тинктурата от черен орех метилите са вече в черния ви дроб, а ортофосфотирозинът се е завърнал. Без наличие на изопропилов алкохол това не става, а при неговото наличие, е неизбежно.

Не бива да приемате високи дози противопаразитни средства вместо да избягвате натрупването на изопропилов алкохол в тялото си.

Четете етикетите на всички козметични препарати, които купувате. Добре е да носите лупа с осветител, когато пазарувате.

Всички студени зърнени закуски, които изпитах, включително такива, закупени от магазини за здравословно хранене, бяха замърсени с разтворители като бензол, въглероден тетрахлорид и изопропилов алкохол. НЕ ГИ ЯЖТЕ.

 

 

Продукти, замърсени с изопропилов алкохол

 

ИЗХВЪРЛЕТЕ ТЕЗИ ПРОДУКТИ…

дори, ако изопропиловият алкохол не е обозначен на етикета!

 • Шампоани, дори сериите, обозначени като здравословни
 • Купешки плодови сокове, включително тези, обозначени като 100% натурални и закупените от магазините за здравословно хранене
 • Купешка и бутилирана вода, включително дестилирана и закупена от магазините за здравословно хранене
 • Студени зърнени закуски, включително гранола и различни здравословни варианти
 • Спирт за почистване на кожата
 • Витамини и билкови екстракти (освен, ако сте ги тествали)
 • Всички препарати за бръснене, включително афтършейв
 • Лекарства по и без рецепта, освен ако не са тествани
 • Освежаваща вода за уста
 • Бяла захар (използвайте глюкоза или кафява захар, но прибавяйте витамин С, за да обезвредите плесените)
 • Безкофеиново кафе, postum (Postum – прахообразен заместител на кафето, произвеждан от печени зърна (нещо като нашето ръжено или леблебиено “кафе”, наречен на основателя на компанията производител C.W.Post. Произвеждано от 1895 до 2007г.  (бел.пр.), чай от билкови смеси (тези от една билка не са замърсени)
 • Лак и гел за коса
 • Газирани безалкохолни напитки
 • Козметични препарати (направете си свои собствени)

 

Можете сами да си направите много от тези продукти и ще сте сигурни, че не съдържат токсини.

Запомнете, че изопропиловият алкохол се нарича още пропилов алкохол, пропанол, изопропанол и спирт за почистване на кожата.

 

Ендогенен изопропилов алкохол означава, че той се произвежда вътре в тялото ви.

Има и друг, още по-пъклен източник на изопропилов алкохол.

………………………………………………………………………………..

Публикувано в Книги от Доктор Натура през януари 14th, 2010. Няма коментари.

МОСТ НА НАДЕЖДАТА

bridge_of_hope

Откъси от книгата:

„Мрака в болничния коридор бил потискащ. Когато казали на жената от севера прогнозата, дори всяка газова лампа на света да светнела в този момент, нямало как да попречи на цялата земя и всичките є чудеса да изглеждат съвсем тъмни и безрадостни. Диагнозата била същата, каквато бе поставил индианеца – рак на гърдата в напреднал стадий. Гърдата трябвало да се отстрани веднага. Незабавно. Думите били много остри. Може би имали нещо общо с това, че доктора, който ги казал на болната, бил от мъжки пол. Мъжете доктори можели да се обърнат към всяка част от женското тяло използвайки думи като “веднага” и “незабавно”, като че ли думите за тях нямали остриета, които можели да разрежат сърцевината на душата. Думите “веднага” и “незабавно” слагали внезапен край на живота, който пациентката била живяла досега, така че независимо колко дълго є оставало да живее още, живота є никога нямало да бъде същия.

Англичанката се замислила над възможностите си. Нейна приятелка била починала по време на операция на гърдата. Не само че не бил най-добрият, неотложен избор, а дори нямало гаранция, че тази операция ще є спаси живота. В момент, който щял да има въздействие над хиляди хора, идващи в Торонто от далечният север и отвъд границата и дори над хора, идващи от места, на които още нямало оформени граници, англичанката решила да не се оперира. Дивият север не бил напълнил семейните им изтънени джобове със злато, а процедурата била скъпа. Обречена да живее всеки момент като последен, усещайки дори в момента болката в гърдата си, тя приплъзнала ръката си в ръката на тъжащия си съпруг и двамата тръгнали обратно към влаковата гара.
Пътят обратно бил като обиколка на всички природни красоти, които тя била виждала през живота си и които никога повече нямало да види. Риби, скачащи в сенките над реките, малко мече подгонено от майка си, за да се върне обратно на сигурно в прикритието на храсталака, изненадващата буря, напомняща за отминалото детство, изпълнено с много спечелени и изгубени битки.
Широколистните гори на юга се превърнали постепенно в иглолистните гори на севера, след това в голи земи, озеленени тук там със смърчове и лиственици. Това означавало, че наближавали дома и лагерния си огън.

Може би по време на пътуването си обратно или в момента,когато слязла от влака или може би в мига, когато първият пламък на огъня пламнал, англичанката решила да се довери на индианеца Оджибве. Независимо от всичко, Северните Сияния никога не били обещавали нещо, което не можели да изпълнят.

Освен това индианеца не бил споменал нищо за премахването на част от нейното тяло.
Индианеца не бил изненадан, че те са се върнали и искат помощта му. В очите му се четяла спокойна увереност, в която дори мъжа на англичанката бил готов да се вслуша сега. Индианците били свикнали да бъдат първоначално пренебрегвани, но след като помислели отново, белите хора се връщали при тях, търсейки съветите им.

Индианеца Оджибве, както повечето индианци имал мек глас, като листата на дърветата и бил в пълен контрол над заобикалящата го действителност.

Билките, които той є дал били диви, растящи в околността- листа и корени, събрани от далечни места в заобикалящия ги заледен север.
Той предписал дозите, колко време да се варят билките и кога да се взимат, демонстрирайки всичко на англичанката, за да може тя да повтори рецептата, която по този начин ставала нейна. Нейна, както всички листа, треви и течащи реки принадлежат на тези, които влизат в допир и взаимоотношение с тях.
Като че ли все още отеква този мек глас, който казал: “Пий”.

Тя го послушала.Той гледал очите, надигащи се изпод чашата, които изказвали надеждата на страдащата. Тя гледала в очите индианеца,приготвил отварата от билки. Белите хора често свързвали
индианските лечители с билки от природата и индианците нямали нищо против да бъдат запомнени по този начин.

– Пий го всеки ден, казал той, наричайки тази отвара свещена. Тя щяла да прочисти нейното тяло и да възвърне отново нарушения и баланс с Великия Дух.

След това, както в повечето истории за индианци – лечители, които се появяват и след като са помогнали, в подходящият момент внезапно изчезват, той изчезнал, отивайки там, откъдето идват индианските лечители – място, което досега никой не е открил. Никой не успява да изчезне така внезапно както един индиански лечител. Просто попитайте един от тях – ако разбира се, можете да намерите такъв.

Риин Кейс изслуша всяка дума на старата жена с присъщото внимание на човек с буден ум. Без да помръдне, тя наблюдаваше движенията на устните на старата жена, през които излизаше тази история за живота. Ако някой случаен минувач беше видял Риин Кейс в този момент, сигурно би си помислил, че тя е много уплашена или е изпаднала в моментен шок. Истината обаче беше, че в този момент нейната неподвижност беше признак на пълен вътрешен покой, нещо присъщо най-вече на хората, излизащи от големи семейства.

В семейство с единадесет деца и двама родители, едно дете трудно намира почивка, вътрешен покой и собствен мир. Природата обаче дава на такива деца начин да се справят с непрекъснатите думи, мисли и действия на тринадесет човека около тях. Този начин се изразява в една застинала неподвижност, в която на повърхността на ириса на окото се отразява цялата вселена. Това е момент, в които интелекта, заедно с физическите и емоционалните усещания спират да функционират за миг, докато се отваря ново пространство, позволявайки нещо важно да бъде възприето и запечатано в съзнанието.

Когато едно дете живее непрекъснато обградено в хаоса на голямо семейство с много братя, сестри и родители, този момент на мир се повтаря както насред суматоха, така и в други случаи – като например слушането на клокоченето на някое поточе. Това е момент, в който пряката комуникация между голямата учителка природата и човешкото същество е възможна.

През живота на Риин, в моменти на разбиране на нещо или в моменти на голяма травма, нейните очи винаги застиваха неподвижно, позволявайки на будния є интелект да приветства пишещата ръка на великия учител на човешката раса. Докато англичанката привършваше разказа си, неподвижните очи на Риин Кейс с уважение отразяваха древното лице на жената пред себе си.

Дали е пила билките всеки ден, се чудеше тя, гледайки стария белег върху гърдата на възрастната жена.
Бяха изминали двадесет години, откакто докторите в Торонто казали на жената, че единственият изход е да отрежат гърдата и, за да я отърват от чумата на този век. Двадесет години бяха прибавени към живота на земята на тази англичанка, благодарение на лечебните билки, набрани и смесени от една индианска ръка.
Риин си записа имената на билките, които индианеца беше дал на англичанката. Тези имена като че ли бяха инскрибирани в самите зеници на старата жена, която вярваше напълно, че тези билки я бяха излекували от рак.

Дали записките, които направила тогава Риин са променили курса на историята?

Риска беше голям, а също така и личен. Високоуважавана в района медицинска сестра твърдеше, че няколко диви билки, чиято рецепта знаеше само тя, могат да излекуват рак. Това беше огромен риск за нейната професионална репутация. Страниците на историята обаче се разлистват една по една.

Когато ароматът от билките се издигна над парата на врящата вода, започна една нова война. Тази война беше обявена на смъртта и трябваше да бъде спечелена, независимо от всичко.

Главнокомандващият във войната беше една млада медицинска сестра на 34 години от Брейсбридж, Онтарио.

Миреза вече беше прекарала дни и нощи в страдание и опити да организира своите оставащи шест месеца живот. Искаше да сложи в ред всичките си дела и да преустанови всички нови неща, които беше започнала. Задълженията на умиращите се раждатнай-вече инстинктивно. Интуицията им казва, че трябва да бъдат сигурни, че оставят след себе си любовта към другите,заради която ние всички сме дошли на тази земя. Това е последният шанс на живите да изпитат и дадат любов. Нейната любима медицинска сестра прекъсна тези моментни на размисъл, които правят смъртта свята, идвайки до леглото на болната.

Тя държеше една чаша и един малък черпак. Уханието, което се носеше беше напълно непознато за Миреза. Не беше неприятно, просто различно. Риин поднесе към устните и малкият черпак.Тя го изсърба. Вкусът не беше точно кисел, по скоро приличаше на дивият вкус, който има добре сготвеното месо от сърна. Очите на сестрата, които я гледаха, бяха неподвижни и не премигваха. Напомняха очи на сърна, която стои пред насочена към нея пушка. В тях се четеше застиналост на човек, изживяващ дълбока травма. Този поглед обаче не беше непознат за Миреза. Тази застиналост беше стряскаща, както новият живот на едно току-що родено бебе, но в същото време даваше на болната спокойствие и вътрешен мир. Като че ли някой друг я гледаше през очите на Риин. Тя не беше вече просто само медицинска сестра до леглото на пациент. Лицето є беше преобразено, обогатено от надеждата, която излъчваше. Като че ли бешеблагословено със сила, която досега не бе позната на човешко същество.

Още с първата глътка от странната отвара, шестте дадени месеца започнаха да се удължават, но Миреза все още не знаеше това. Дори през следващите два месеца, през които тя пиеше от отварата, не можеше да бъде сигурна. Много по-късно обаче, когато тези шест месеца бяха станали двадесет и една години, тя можеше да проследи без капка съмнение връзката между тази първа глътка от билковата отвара, сварена от нейната племенница Риин и новият живот.

Може би факта, че Миреза се беше излекувала беше чудо? Дали беше деяние на самият Бог, който бе отговорил на молитвите и? Или това беше друг вид чудо, сътворено от Бог, който бе посадил тези растения в тундрата на северен Онтарио, за да спре наказанието си и прости на хората, които го бяха отлъчили от своята индустриализирана градина?

Как щеше това да изглежда от медицинска гледна точка? Как трябваше да реагира един доктор, който беше видял и чул всичко свързано с рака, когато със собствените си очи видеше, че чудото, за което бяха мечтали хората от хиляди години е възможно?

Други доктори и пациенти дойдоха. Безнадеждни случаи, за които нямаше никакъв шанс, бяха изпращани при медицинската сестра в Брейсбридж, Онтарио. Все повече хора започваха да вярват в лекарството, виждайки или чувайки за резултатите.

През октомври 1926, Риин Кейс беше наградена от осем практикуващи доктори за безценният є принос.
Оглавяващ списъка на докторите беше д-р. Р.Н.Фишер [Кралски колеж за лекари, Център за медицински изследвания]. Следваха д-р. Л.А.Блай,[бакалавър по медицина] д-р. Е.Т.Хойдж, [бакалавър по медицина] д-р. Чарлз H. Хеър,[доктор по медицина,специалист хирург] д-р. С. Мур,[доктор по медицина и специалист хирург] д-р Х.Т. Уилиамс,[доктор по медицина]д-р. Дж.К.Роберт,[бакалавър по медицина д-р. Дж.А. Мъкинс [доктор по медицина]….

Всички те й вярваха.Тези доктори я бяха наблюдавали отстрани, без да се излагат на никакъв риск. Може би самите те не биха имали смелостта да направят това, което тя бе направила – да се бори съвсем сама без да има някаква защита, някаква сигурност.
Докторите настояваха този случай да не бъде забравен.Те бяха решили да предприемат конкретни действия за това. Осем от тях подписаха и изпратиха писмо до Департамента по Национално Здраве в Онтарио.

“Уважаеми госпожи и господа,

Долуподписаните вярваме, че лекарството за рак, давано на болните от Риин Кейс не вреди. То намалява болката, намалява растежа на раковите клетки и удължава живота на безнадеждно болни пациенти. Нашата информация е, че тя не е давала това лекарство на нито един пациент, в чийто случай не е опитано всичко, известно на медицината, но без ефект. Това лекарство показва невероятни резултати на подобрение дори в много късните стадии на болестта.

Ние сме заинтересовани да бъде дадена възможност на Риин Кейс да практикува в по-мащабен план. Доколкото ни е известно, тя е лекувала безплатно всичките си пациенти в продължение на последните две години.”

Подписаха ли се? -Да, и осемте доктора.

Това беше трогателна постъпка, истински жест от осемте най-уважавани доктори в провинцията Онтарио. Те не се съмняваха, че прага към един свят без рак вече беше прекрачен.
Магията и професионализма в работата на Риин Кейс в клиниката на улица Доминиън са изобразени в дневника на доктор Лио Рои, който работеше заедно с нея. Може да се предположи,
че той е взимал вдъхновение за дневника си, всекидневно наблюдавайки работата на Риин с болните. С дневника си той е оставил едно послание, което изпълва с надежда хората, които го четат. В това послание се съдържа събраната мъдрост на лечители от отминали векове и различни култури, които е трябвало да намерят смисъл в разнообразните форми на страданието,което за самият страдащ може би е напълно безсмислено. Това послание е описано в дневника му просто и ясно. Докато го четем, имаме чувството, че виждаме Риин Кейс, която влиза от една стая в друга, грижейки се за пациентите си.

Пациентите, които искаха да разберат процеса на лекуване бяха най-лесни за лечение.

“Отношението е първата и най-важна крачка към лекуването.”

Тези, които бяха гневни и ядосани на Бог за състоянието си,се подаваха най-трудно на лечение.
Болните, които идваха на улица Доминиън с телата си, изтормозени от болка, споделяха всеобщата депресия, която витаеше във въздуха за милиони хора в Съединените Щати и Канада.
Раково болните пациенти изразяват едно друго “аз” пред света, за да могат да скрият своите истински мисли и чувства.

От първият ден, в които започна да приема хора, Риин забеляза една тенденция, която с течение на времето започнаха да забелязват и други доктори и специалисти.
– Изглежда, че всички пациенти развиват нов, оптимистичен дух и виждане към живота и забравят за депресията, тежкия живот и страховете си. Както болката им намалява постепенно с времето, така и техните отрицателни мисли и емоции намаляват и те стават приказливи и одухотворени. Чакалнята им е най-приятното място в цялата клиника.

За горчивината на живота, към живота и от живота нямаше място на улица Доминиън. Там тя бързо се трансформираше в положителност.

– Пациентите се радват да говорят и споделят с докторите,които ги посещават. Те споделят колко нещастни са били, когато са дошли за първи път, но как след няколко сеанса, когато болката започнала да намалява, усетили облекчение и радост към живота. Сърцата им престават да боледуват.

 

Публикувано в Книги от Доктор Натура през януари 14th, 2010. Няма коментари.

ЛЕЧЕБНИ ГЪБИ ПРОТИВ РАК И ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

lechebni_gubiКакво представляват гъбите

Гъбите са най- приспособимата форма на живот. Плесенни гъби се срещат и на 3300 метра надморска височина. Известни са случаи на развитие на плесенни гъби на повърхността на концентрирана сярна киселина. Издържат нагряване до 80 ° C и налягане до 8000 атмосфери. В лабораторни условия спори от хербарийни образци не губят своята жизнеспособност в някои случаи до 20 и повече години. Състоят се от гъбница (мицел) и плодно тяло. При отделянето на плодното тяло от мицела то отново израства. При благоприятни условия се  размножават по полов път с помощта на спори чрез гамета- сливане, чрез оплодяване на неподвижната яйцеклетка с подвижен сперматозоиод, който при гъбата се нарича антеридий, както и по вегетативен път- чрез хламидоспори (много устойчиви при неблагоприятни външни условия). Бързо мутират (даже след едно- две поколения). Имат два начина на съществуване- чрез симбиоза и чрез паразитизъм. При последния убиват хазяина си. Прорастват основно по междуклетъчните пространства. Близки са до рака като организми. Изработват повече от 20 вида ензими, най- вече от въглехидратния ред. Имат една много важна особеност, практически загубена от останалите живи организми- те мълниеносно се приспособяват към всякакви условия и не понасят агресия в никакъв вид. Даже на Земята да изчезнат условията за съществуване на всички сегашни форми на живот, гъбите ще останат и те ще бъдат новата форма на живот.

Исторически данни

Фунготерапията е наука за лечение с лекарствени гъби. Названието е официално въведено в Япония преди 2000 години. Тогава е била издадена безценната книга “Shinnoh Honsohkyo”, явяваща се първоначален учебник на Източната медицина. В нея са упоменати повече от 350 вида билки и гъби, класифицирани и обяснени основно в 3 категории: 120- „превъзхождащи”, 120- „средни” и 125- „справедливи”.

Първите ги наричали „Растения на Бога”, те били за подмладяване и дълголетие. Това били „лекарствата на легендарните вълшебници”. Тук се намирали почти всички известни гъби, а най-първа била записана Рейши- „Гъбата на дълголетието” или „Свещената гъба”. Твърдяло се, че е най- ценното средство срещу всякакъв вид тумори.

В Китай от векове имат репутацията на “елексир на живота” и им е отредено място в групата на „висшите билки.” Тези гъби са ядливи.

През 1309 г. знаменитият лечител Ву Горин в трактата си „Лекарствени средства за ежедневна употреба” също описва лечебните свойства на гъбите.

През 14 век китайският лекар Ву Руи от династията Мин (1368-1644) написал: „Тази гъба (Шиитаке) е средство за запазване на здравето, тя лекува настинки и стимулира кръвообръщението”. Той също открил, че гъбата Шиитаке проявява противотуморна активност, а в книгата „Канон” на най- великият азиатски лекар Авицена първо място по лечебни свойства отново заемат гъбите.

Известният билкар Ву Син съставил трактат за лекарствените гъби, където са описани свойствата на повече от 100 вида гъби, растящи в Китай и Япония. Той доказва, че лечебните свойства на гъбите са по- големи от тези на билките, а Шиитаке нарича „Гъба жен-шен”. Всъщност Майката природа е определила основно място на гъбите не като храна, а като аптека!

Съвременно състояние и класификация

Микологията е наука за низшите форми на гъбите, а Фунготерапията изучава лечебните свойства на висшите гъби и това е най- младият клон на Микологията. За сведение, от 21 март 2003 със заповеди № 115 и 116 на МЗ на Руската Федерация са въведени две нови специалности: Клинична Микология и Лабораторна Микология.

Във Фунготерапията се използват висшите гъби (макромицети), т.е. тези, които образуват плодни тела видими с просто око. Делят се на 2 класа: базидиомицети и аскомицети. Общо висшите гъби са 14 000 вида. Над 2000 са ядливи, а около 700 притежават лечебни свойства. Повечето от базидиомицетите имат антибиотична активност и отделят антибиотични вещества: агроцибин, брозофилин, немотин, биформин, полипролин и много други. Водните екстракти от плодните тела на повечето от тях оказват въздействие на микрофлората на раните на болните аналогично на идентифицираните антибиотици: левомицетин, биомицин, стрептомицин. Гъбите са междинна форма на живот между растенията и животните и съдържат биологично активните вещества (БАВ) и на едните, и на другите. За разлика от растенията, гъбите не съдържат хлорофил, не могат да извършват фотосинтеза, и не са в състояние да синтезират от неорганична– органична материя. Приликите с животните са, че гъбите секретират така наречената „урина” и изработват около 20 ензима (гликоензими), чрез които усвояват въглехидратите.

От гъбите се получават нови лечебни хранителни вещества и фармацевтични препарати, които се използват като адаптогени, имуномодулатори и терапевтични средства. Специално при базидиомицетите около 300 от тях имат лекарствени свойства. Днес всеки втори антибиотик е синтезиран от съставки на гъби. Виталните (лечебни) гъби нямат токсичност и значителни странични действия.

Тези гъби от 1972 г. се култивират в т.нар. „гъбени ферми“ в Китай и Япония, а така също и в Америка. Добрите производители имат сертификати за добра производствена практика и сертификат за органично производство, което означава, че производството е без всякакви примеси и замърсители. Тези гъби се продават под различни форми – нарязани и цели изсушени гъби, чайове, прахове, екстракти – течни /водни и алкохолни/, капсули, прах от спори. Има съвременна технология за разрушаване на клетъчната стена на спората, която достига до 99% при реномираните производители. Това се прави при гъбата Рейши, с цел по-добро усвояване на полизахаридите от организма.

Около 20 вида от тях се използват като хранителни добавки. Само в САЩ пазарната стойност на тези продукти е 5- 6 билиона долара годишно. Там био-добавките от лечебни гъби за целите на профилактиката струват до $ 100 за опаковка. Звездата Мадона даже рекламира гъбата Шиитаке по телевизията. В Русия ежегодната печалба от продажбата им е 1, 5 мил. долара. В Япония официално се продават няколко препарата на основата на глюкани, получени от плодните тела на висши базидиомицети и те съставяват около 30 % от пазара на онкостатиците (вещества, които задържат развитието на тумора) и имунокоректорите (вещества, които коригират имунитета, като намаляват повишената и повишават понижената му функция).

Анализ на състава

 

В състава на гъбите са представени балансирани от природата комплекси от най- различни биологично-активни вещества:

–          меланини (най- силните представители на природните антиоксиданти)

–          антиоксиданти, каротиноиди, коензим Q10, сяросъдържащи вещества

–          полизахариди (манани, бета- глюкани), стероидни съединения

–          фосфолипиди (инозитолни, лицетинови и серинови), терпеноиди

–          ензими (протеази, колагеназа, липази, ферменти на окислително форсфорилиране), флавоноиди

–          фитонциди, микроелементи (калий, магнезий, флуор, цинк, селен, кобалт  и др.)

–          витамини от групата B (фолиева киселина), D3, както и F, H, C и др.

–          инхибитори на всичките стадии на биосинтеза на предшествениците на холестерола

Биологично най-активните съединения в Базидиалните гъби са:

а) полизахариди-

глюкани с бета-1, 3 и бета 1,6 гликозидни връзки-те определят имуномодулиращите и противотуморни свойства; Освен бета-глюкани има и бета-манани, цикло-фурани и алфа-варианти.

б) тритерпени от типа на ланостана-

потискат отделянето на хистамин от клетките-те определят противовъзпалителното действие;

в)имуномодулиращи протеини (лектини), сходни по химична структура с имуноглобулините-

те потискат автоимунните реакции и реакциите за отхвърлянето на трансплантанта;

г) меланини.

Най- известните полизахариди с противотуморно действие са:

–          Лентинан (бета-D-глюкан)- от гъбата Шиитаке (Lentinula edodes)

–          Грифолан- от гъбата Мейтаке (Grifola frondosa)

–          Ганодеран- от гъбата Рейши (Ganoderma lucidum)

По последни данни,  освен гореизброените гъби, много силни противоракови свойства имат също така и гъбите Агарикус Блазеи (Agaricus blasei Murill), Кордицепс (Cordiceps sinensis) и  Веселка (Phallus impudicus).

Механизъм на действие

В съответствие с гореприведения състав и биологичната роля на всяка от съставките експериментално и клинично са потвърдени следните механизми на действие на Виталните гъби:

– активират образуването на ендогенни интерферони и интерлевкини, което осигурява активирането на В и Т-лимфоцитите и нормализиране нивото на серумните имуноглобулини G, намаляват концентрацията до нормата на циркулиращите имунни комплекси;

– с помощта на производни полизахариди активират образуването на перитонеални макрофаги на интерферона, интерлевкини I и VI и на фактора некроза на туморите, като последният възпрепятствува образуването на ракови клетки;

– активизират синтеза на опиоидните пептиди в организма, които допринасят за нормалното самочувствие и работоспособността на човека;

– активизират образуването на ц-АМФ (аденозин монофосфат) в мозъка, сърцето, черния дроб, стомаха и кръвта, което води до подобряване на микроциркулацията на кръвта и намаляване на зоните на тъканна атрофия;

– възстановяват структурата и функцията на рецепторите на биологичните мембрани на клетките (за сметка на инозитолните фосфолипиди);

– нормализират биосинтетичната активност на черния дроб и съответно нивото на ензимите в черния дроб (транс-аминазите АЛТ, АСТ, ГГТ, ЛДГ) при хепатит B и C;

–  инхибират образуването на ендогенния холестерол, което подпомага намаляването на хиперхолестеринемията 1,5- 2 пъти след приемането например на Шиитаке в течение на 1- 1,5 месеца;

– стабилизират мозъчното кръвообращение за сметка на подобряване реологията на кръвта и подвключването на мрежа от капиляри, не участващи по-рано в кръвообращението, подобряват синаптичните връзки и с това взаимните връзки в мозъчната структура;

– инхибират специфични рецептори в невроните, благодарение на което предотвратяват тяхната дегенерация при слединсултни състояния и така запазват личностните свойства на човека;

– гъбените ензими осигуряват разтварянето на съединителната тъкан и подпомагат разнасянето на слединфарктни ръбци;

–  увеличават синтеза на албумина в кръвта;

– активират фибринолизата за сметка на увеличеното образуване на плазмин в плазмата на кръвта и тъканта на бъбреците;

–  предотвратяват и допринасят за обратното развитие на катарактата;

–  цинка в гъбите активизира работата на почти 300 ензими в човешкия организъм;

–  активизират защитното образуване на слуз в стомаха и червата.

Клинични ефекти от използването им

Виталните гъби:

а) стимулират възстановяването на имунната система;

б) подобряват състоянието на кръвоносните съдове;

в) повишават активността на главния мозък, активира се творческия потенциал на човека;

г) нормализира се работата на сърдечно- съдовата система;

д) намалява се съдържанието на захар и холестерол в кръвта;

е) подпомага се възстановяването на стомашно-чревната флора.

Имуномодулиращите и противотуморните полизахариди са разнообразни по своята структура. В основата им са бета-глюканите. Тяхното противотуморно действие е свързано със способността им да активизират клетките на имунната система. Днес се смята, че  D-глюкан се свързва с повърхностния слой на лимфоцита или със специфичен суроватъчен белтък, който активизира макрофаги, Т-клетки, NK-клетки и други ефекторни клетки. Това довежда до увеличаване произвеждането на антитела, интерлевкини (IL-1, IL-2) и интерферон (IFN). Това активизиране на клетките се съпровожда с повишено образуване на фактора некроз на туморите, на гама интерферона и на повишаване на фагоцитарната реакция на макрофагите. Следователно канцеростатичният ефект е резултат от активизирането на имунната система на хазяина. Имуномодулиращи са полизахарид KS-2 (противотуморно средство), гликопротеид LEM (противотуморно средство, използвано и при лечение на хепатит В), лигнинов комплекс (състоящ се от белтък, въглеводи и лигнин), ЕР 3 (ново имуноактивно съединение), тиопролин (натурален антиоксидант, премахващ канцерогенните биопродукти), витамин О3, лентемин (противовирусен белтък), лентинацин и деоксилентинацин (инхибиращ аглутинацията на тромбоцитите)- (T. Mizuno, 1995).

Случаи с Шиитаке:

 

1. През Април 2002 на госпожа Л. откриват злокачествен карцином на белите дробове. Правят и химиотерапия, след което тя много заслабва (едва можела да ходи, нямала никакви сили). Ракът бил затиснал и гласовите връзки, поради което тя можела само да хрипти. След химиотерапията (м. Септември) започва да се храни със по 1 кг. свежи гъби Шиитаке на седмица, след което открива готовия екстракт от гъбата. Започва да приема само по 2 капсули на ден и резултатът бил следният- госпожа Л. започва да се

разхожда дълги часове със своето куче, гласът и се възвръща, а туморът смалява размерите си. Преди е трябвало да ходи всеки месец на рентген контрол, а сега ходи на 7 седмици. Нейният личен лекар не разбира процеса на излекуване, но вече не и предписва химиотерапия. Самата госпожа Л. твърди, че без тези гъби никога не би възвърнала силите си.

2. Госпожа А. започва да приема Мейтаке и Шиитаке след химио- и лъчетерапия на бронхиален карцином. Още след 14 дни тя почувствала значително подобрение на общото си състояние и казва, че неочаквано станала много по-активна. И до днес тя се чувства много добре и е благодарна, че е открила гъбите.

3. Господин Г. разказва, че неговата свекърва (80 годишна) била болна от рак на гърдата. Тъй като не можела да бъде оперирана, започнала химиотерапия и успоредно с това използвала инжекции от имел и капсули с екстракт от Шиитаке. Ракът и не е изцяло излекуван, но е в процес на регресия. Освен това за радост цялостното и състояние е добро.

4. „Поръчахме гъбите веднага и два дена след това започнахме терапията. Още не са го облъчвали. Но на нас все пак ни направи впечатление, че от около 1 седмица общото състояние на баща ми е значително по-добро. Той вече наддаде 2,5 кг и върви очевидно по-уверено. Вече се справя и с по-големи разстояния, а преди 3 седмици можеше само да пристъпи от кушетката към леглото. Даже и апетитът му се увеличи, вече може да помирише готвеното и да хапва месо и наденица. Естествено след няколко седмици ще Ви пиша отново. Ще продължим да взимаме комбинацията както до сега. (P.S. праха продължава да взима допълнително, както сте го посъветвали Вие.)”

5. „Скъпа госпожо д-р Елерс! През Февруари ме консултирахте относно моя мъж, който е болен от рак на простатата. Имаше вече и метастази в белия дроб. Веднага си поръчах предписаната комбинация от три гъби. Той проведе още и хормонално лечение и последните изследвания показаха, че ракът е спрял развитието си и че метастазите в дроба са изчезнали напълно. Ние смятаме, че и двете лечения- гъбите и официалната медицина са допринесли за това. Мъжът ми ще продължи и в бъдеще да приема гъбите. С това се надяваме да спрем тумора за дълги години. Благодарим Ви от все сърце. Много поздрави от нас.”

6. „Отново искам да Ви пиша кратко, също имам и един малък въпрос. Баща ми взима от около две седмици и половина предписаната от Вас гъбена комбинация. Първата химиотерапия вече мина преди повече от седмица и той се чувства отлично. Няма оплаквания, не му капе косата, само е малко блед, което е необичайно за него, тъй като е южняшки тип. Кръвните показатели, които направихме миналия петък също са отлични. Освен това, изключително упоритата му кашлица, която влачеше със себе си от повече от половин година и която безуспешно бе лекувал с антибиотици и др., сега действително изчезна! Самия той бе много изненадан от това.”

7. „…Туморът на левия ми бъбрек стремително се разрастваше, а само месец след лечението с гъби растежът спря. Сега бавно, но сигурно се разнася.”

8. Кое е било най-бързото излекуване в последен стадий на рак? Най-бързото е за три седмици. Рак на устната ІV степен след химиотерапия и два курса лъчева терапия, които практически не спират развитието на болестта. Курсът с йонизирано сребро и Шиитаке се справят с тумора за три седмици. Пациентката е лекувана според методиката на д-р Ирина Филипова от Санкт-Петербург.

Случаи с Мейтаке:

1. Като допълнение на химиотерапията заради тумор на белите дробове госпожа Е. по-

търсила начин да смекчи страничните ефекти от лечението и попада на гъбите. След като известно време приема екстракт от Мейтаке и Шиитаке тя говори за своето подобрено състояние. Тумора спира растежа си. Госпожа Е. не е страдала от нито една настинка през миналата зима и е много доволна от фунготерапията.

2. „Като терапевт имам доста опит с лечебните гъби. В 90% от случаите на рак ги препоръчвам като допълнение към лечението, препоръчано от конвенционалната медицина. Майтаке препоръчвам особено при карцином на гърдата с метастази. Открих, че пациентите понасят химиотерапията по-добре и страничните ефекти не са толкова силни. Благодарение на съпътстващата терапия те се чувстват значително по-добре.”

3. „Много страдах от възпаленото ми дебело черво. На ден ходех от 20 до 30 пъти до тоалетна. Моята терапевтка ми препоръча таблетки от Майтаке и вече от един месец съм без оплакване.”

4. „Аз съм на 45 години, получавах често счупвания. Хормоналната терапия не помогна. Слушах една лекция за позитивното действие на гъбата при остеопорозата и си купих от гъбата. Два месеца по-късно измерването на плътността на костите показа много висока стойност и ще продължа с това лечение…”

5. Госпожа С. страдала от голямо наднормено тегло, диабет, висок холестерол и лоши

стойности на бъбреците. Много лекари не могли да и помогнат. В интернет тя попада на лечебните гъби… Холестерина и стойностите на бъбреците вече са в норма, теглото е намалено с 30 кг за година и половина и общото и състояние се подобрява значително. (Тя взимала Мейтаке, Хериций, Рейши на таблетки и екстракт от Кордицепс.)

6. „В момента правя опити с Виталните гъби, тъй като в работата имам много напрежение, към което се прибавят и проблеми с черния дроб и холестерола. От четири седмици взимам ежедневно 3 гр. прах от Шиитаке, Мейтаке и Рейши, към тях от две седмици прибавих и гъбата Кордицепс. Оттогава се чувствам по-силна, нямам главоболие и отслабнах малко. И на кучетата си всеки ден давам по чаена лъжичка Шиитаке и Мейтаке в храната, за да им намаля болките в ставите и за да отслабнат. Освен това открих, че с приема на Кордицепс сексуалното ми желание се възроди.”

Случаи с Рейши:

1. Госпожа Ц. имала лимфен възел с големина на яйце в дясната слабина и лека температура. От два месеца постоянно отслабвала. Минала операция и в болницата отстранили лимфния възел. Диагнозата била „малингнен лимфен сарком”, много агресивен вид рак. Липсвал апетит. Освен това диагностицирали метастази в областта на десния черен дроб. Тумора бил с размер 10 сантиметра. Назначили химиотерапия от три фази в резултат на което и окапала косата и напълно изгубила апетита си. От два месеца вече лежала в болница и изпитвала силни болки, била много обезкуражена и общото и състояние било лошо. Подутият и черен дроб можел да бъде напипан отвън. След като госпожа Ц. започва да приема препарати от Рейши в рамките на 4 дни болките и отслабват, апетита и нараства и започва да приема на всяко хранене по 120 гр. ориз. Бавно увеличила теглото си, отново била в състояние да спи добре, състоянието и се подобрило и вече била в състояние да прави кратки разходки. Две седмици по-късно отново изследват карцинома и и установяват, че се е смалил с 1 сантиметър. Три седмици по-късно изследванията показват, че метастазите в черния дроб са изчезнали..”Предстоящата ми операция можеше вече да бъде отложена, а ако подобрението продължи може изобщо да стане излишна. Чудо ли се случва с мен, или за това се виновни капсулите с Рейши?”

2. „Диагноза: рак на простатата… преди операцията взимах до 6 пъти на ден капсули с екстракт от Рейши, за да засиля имунната си система. Също и след операцията, след консултация с моя лекар взимах Рейши три пъти на ден. Възстанових се много добре и бързо след тежката операция. Две седмици след това можех да напусна болницата и което беше най-важното за мен- и до днес не се нуждая нито от последващо лечение чрез облъчване, нито от химиотерапия… Всички прегледи, които правят от време на време са наред… и, както вярвам, благодарение на гъбата Рейши, аз днес съм добре.”

3. „Един от моите пациенти започна да приема екстракт от Рейши (3 x 4 капсули) от шестата химиотерапия и много скоро забелязах голяма разлика- липсваше окапване на косата, нямаше гадене, спадна нивото на холестерола и т. н. и тя се чувства доста добре.”

4. „…След шестата химиотерапия е започнала да взима Рейши (3 x 4 капсули) и забелязала голяма разлика от преди – не и капела косата, не и се гадело, нивото на холестерола спаднало и се чувствала здрава.”

5. „Нашата дъщеря (10 годишна) страдаше постоянно от кашлици и бронхит, един от лекарите постави даже диагноза астма. Освен това откриха алергия към жито и акари. Трябваше да бъде лекувана с кортизон. Моят мъж, като научи това се активизира и откри информация за екстракта от Рейши. Още на третата седмица дъщеря ни можеше да си поема вече по-спокойно въздух а вече половин година след като започна с приема тя се чувства много добре, не се разболява вече толкова от настинки и въпреки различните миризми диша добре и спи добре и при акари.”

6. „Преди около 3 години имах тежък бронхит и макар за 3 месеца да бях пробвала всичко, което човек може да си представи, той още не беше минал…избрах да се лекувам с гъбата Рейши… Три пъти на ден пиех топла вода с мед, в която беше разтворена препълнена супена лъжица с гъбения прах. След 5 дни се почувства подобрение, а след още около седмица бронхита почти изчезна. След това си купих капсули с екстракт от Рейши и откакто ги пия вече нямам бронхит. Освен това имам позитивен опит с гъбата и при случай на алергия.”

7. „В края на Септември 2005 влязох в болница с опасение за сърдечен инфаркт. За щастие нямах инфаркт, но бяха диагностицирани тежки нарушения на сърдечния ритъм (до 10 допълнителни удара в минута). Предписаха ми медикамент – блокер с перспективата да го приемам цял живот. Това никак не ми хареса и реших, че ще се опитам да реша проблема с гъби. Препоръчаха ми 2-3 гр. прах от Рейши на ден, но аз удвоих дозата. Днес – 2.01.06 мога да съобщя, че имам успех. Кардиологът установи само малко прескачане на сърцето и при това ме изследва с първокласен EKГ-уред за натоварване (до 350 W). Вече и дума не става за медикаменти! Да свалим шапка пред гъбите и много благодаря.”

8. „Откакто майка ми приема Рейши и Шиитаке ежедневно, тя има все по-малко проблеми свързани с възпаление на ставите и общото и състояние е по- добро”.

9. За да подобри съня си господин Я. взимал ежедневно по чаена лъжичка от гъбения прах Рейши. Само след 3 дни успял да спи дълбоко за пръв път от много време, а и като цяло се чувствал по-добре. ”Благодарение на Вашия гъбен прах съм в състояние най-после да се насладя на нощната почивка, след като около 4 години страдах от постоянно безсъние.”

10. „От няколко месеца взимам два пъти на ден прах от Рейши. Първия път е сутрин по време на закуска, а втория е един час преди лягане. Приспива ми се много добре и спя прекрасно. Действително имах в продължение на години големи нарушения в съня… Мога само да я препоръчам на всички!!!”

Случаи с Кордицепс:

1. „За съжаление забравих да Ви пиша, когато започнах да приемам Кордицепс и Рейши. Тях приемам откакто ми ги препоръчахте и трябва да Ви кажа, че забелязах промяна още след първата седмица. След това заминахме на ски и ми направи впечатление, че през тази седмица на редовно хранене не съм наддала и грам. В къщи след това продължих да отслабвам.Общо преди около 3 седмици бяха 4 килограма. При това бях много по-трудоспособна, отколкото бях преди да започна да ги вземам… Но звуците в ушите, които бях открила в края на миналата година вече не се обаждат.”

2. „Препоръчахте ми Херициум или Кордицепс срещу моята депресия. Всичко, което мога/да кажа е: „Много благодаря! Чувствам се така, сякаш ще излетя! Вече взимам Кордицепс само веднъж на ден, тъй като даже и вечер чувствах невероятен прилив на сили. Фантастично!”

3. „Моята сестра страдаше много от климактеричните симптоми. Беше много нещастна.

Тогава и препоръчаха капсули екстракт от Кордицепс. Взима по 3 капсули на ден и вече не мога да я позная!”

4. „Срещу ниското ми самочувствие ми помага екстракт от гъбата Кордицепс. Самочувствието ми се повиши от 0 на 100!”

5. Господин Г., професионален джудист, взима редовно Кордицепс и Рейши и с това постига бързовъзстановяване след тренировачни натоварвания. Чувства се по-издържлив и силен.

6. „Знаете ли какво е постоянно да си в състояние на еуфория? С Кордицепса (3 пъти на

ден по 2 капсули) съм станал много по-склонен към приключения.”

7. „Едва от 3 седмици взимам капсули Кордицепс по две на ден. Вече усещам, че действа! Само мога да препоръчам това и на другите с проблеми в любовния живот…”

8. „..от гъбите Кордицепс, Шиитаке, Рейши, по 1 таблетка от всяка на ден на дъщеря ми

спря да капе косата. Тя се чувства добре… В цялото семейство вече няма и следа от настинки и това със сигурност означава нещо..”

9. „Гъбата Кордицепс наистина може да бъде наречена „щастливата гъба”. Минах от растението „Йоханискраут” към гъбения екстракт и чувствам, че мога да се справя с всяка ситуация и че се радвам на живота.”

Случаи с Агарикус:

1. Една терапевтка разказва за пациент, на който открили рак на езика, IV степен, иноперабилен. Провеждат химиотерапия, като допълнително приема Агарикус и селен. При последния преглед установили пълен регрес на тумора.

2. Съпругът на госпожа М. страдал от тумор на белия дроб, предизвикан от пушене. Тя ни пише, че освен химиотерапията от няколко седмици той се лекува с Агарикус и че туморът значително се е смалил.

3. „След рак на матката и цялостно изрязване имах рецидив 12 години по-късно. Започнаха да ме облъчват. От 5 седмици взимам гъбите Агарикус и Кориолус, 2 пъти на ден по 2 таблетки и туморът се е смалил от 5 до 2 см. Чувствам се добре, въпреки облъчването.”

4. Господин Р. ни пише с благодарност. Жена му има ендометриален рак и се лекува от 2003 година. Назначават и химиотерапия. Въпреки тази терапия обаче туморният маркер постоянно продължава да се покачва. През Ноември 2004 и препоръчват Агарикус Блазеи, тъй като била отслабнала много. При госпожа Р., през Декември 2004 година, след като беше пила 3 пъти дневно по 2 капсули Агарикус екстракт в продължение на един месец и след като беше минала и терапия за високото кръвно налягане, туморния и маркер значително пада от 1290 до 85 (горната нормална граница). През януари туморния и маркер пада до 60 и химиотерапията бива разредена, даже мислят за това да я откажат изобщо. През пролетта на 2005 година при непрекъснато взимане на Агарикуса туморния маркер бил под 30. Тя се чувства отново добре и е достатъчно издържлива (съобразно възрастта си).

5. Госпожа Е. (карцином на яйчниците, метастази в областта на стомаха…) трябвало да отиде през Октомври в болница, за да и отстранят два секундарни тумора в черния дроб, които още през Септември се виждали на компютърната томография. Новите изследвания показали, че те били изчезнали! Освен химиотерапията взимала екстракт от Агарикус и 4×3 лъжички прах от гъбата Рейши.

6. Няколко седмици прием на лечебните гъби повлиява рак на белия дроб и предизвиква значително смаляване на тумора, което се вижда на компютърната томография.

7. „Вие препоръчахте на майка ми екстракт от Мейтаке, Агарикус и Рейши срещу рак на гърдата. Тя пие тази комбинация от два месеца и водата изчезна от дроба и. Пунктация вече не беше нужна.”

8. „Моята зълва вече от един месец взима Агарикус, Мейтаке и Кориолус. След втората химиотерпия установява, че гаденето не продължава вече толкова дълго и настъпва по-рядко. Само от време на време я боляли костите. Тя е радостна, че косата и отново пораснала добре и че нито веждите, нито миглите са и окапали. Настроението при нея е добро.”

9. Господин Ф. (36 годишен) имал многобройни неприятни проблеми заради хроничен простатит и бучки в уретрата, за които се опасявал, че може да са злокачествени. Приемането на антибиотици нямало никакъв ефект. Започнал да приема 3 пъти на ден по 2 капсули от Агарикус, за да премахне бучките и възпалението. След 5 дена усеща боцкане и започнал да ходи до тоалетна по-често и усетил, че „нещо става”. Скоро след това започнал да има все по-малко оплаквания при уриниране и все по-малко болки.

След 3 месеца бучките били изчезнали, а ракът бил вече немислим.

Публикувано в Книги от Доктор Натура през януари 14th, 2010. Няма коментари.

ХЕЛАТОРНАТА ТЕРАПИЯ И ВАШЕТО ЗДРАВЕ

helatotherapyОСНОВНИ ФАКТИ: КАКВО Е ХЕЛАЦИЯ?

Да започнем с това, какво означава хелиращ агент. Това е вещество, което  се свързва с метали и минерали благодарение на структурата и химическите си свойства. Хелацията се дефинира като инкорпориране на метален йон в една хетероциклична пръстеновидна структура. Хелиращото вещество действа като “нокът”, забиващ се в металния атом. Оттам идва и наименованието на веществата и лечението с тях (chele е гръцката дума за нокът). Хелиращите агенти са добре познати вещества, участващи в обмяната на веществата на човека и растенията. Хелиращата субстанция “хем”, която е част от хемоглобина се свързва с желязото, а хлорофилът свързва магнезия. Процесът на хелация е изключително важен за извършването на много ензимни реакции, стоящи в основата на човешката физиология.  Абсорбирането на минералите от храната зависи от тяхното хелиране в храносмилателния тракт от транспортиращи протеини.

Лечението чрез хелация (Хелатотерапия) на съдовата болест се състои от серия интравенозни вливания на една аминокиселина, наречена EDTA (етилендиаминтетраоцетна). Аминокиселините са основните градивни молекули на протеините, но EDTA е синтетична аминокиселина, която не се инкорпорира в техните вериги. EDTA е синтезирана през 1930г. за целите на индустрията като вещество, предназначено за отстраняване на минералните отлагания от машините.

В хранителната промишленост EDTA се използва като консервант, а в клиничната лабораторна практика- като противосъсирващо средство. Противосъсирващото й действие се дължи на свързването на калция, който е необходим компонент за процеса на съсирване. И в двата случая за достигане на определените цели са необходими много малки количества от аминокиселината. Поглъщането на малките количества EDTA с храната, вероятно не оказва никакъв физиологичен ефект поради много малкия процент на абсорбция в чревния тракт, въпреки че може да се очаква намалена абсорбция на някои минерали.

За пръв път EDTA е приложена на хора около 1950г., като целта е била отстраняване на излишното количество олово от организма им. Положителните резултати са направили приложението на EDTA лекарство на избор при отравяния с олово. Тежките метали като оловото имат по-голям афинитет към EDTA и образуват по-силни връзки с нея отколкото по-леките елементи. EDTA се свързва с важни хранителни елементи като калция, желязото, цинка, медта, мангана и други (съвременният лечебен протокол включва възстановяване на тези елементи чрез даване на добавки).

Интравенозното приложение на EDTA помага при много различни заболявания. Съобщения в литературата показват, че възможностите й са далеч по-големи от намаляването на токсичните ефекти от тежките метали. Тя спомага например за понижаване нивото на холестерола, първото съобщение за което бе направено още в 1955г.1. Има съобщения за повлияване на метаболитното нарушение порфирия,2,3 при което анормални метаболити предизвикват храносмилателни, кожни, неврологични и психични симптоми. Хелатотерапията може да донесе значително облекчение на пациентите със склеродермия,4,5 при която има прогресиращо уплътняване на кожата и други тъкани и която се счита за автоимунно заболяване. Склеродермията е известна още под названието системна склероза. По-наскоро д-р Елмър Крентън съобщава, че е наблюдавал чувствително подобрение при пациенти със склеродермия, на които е приложил хелиране с EDTA. Той казва: “Нищо не е по-добро за склеродермията. Нищо дори не е близо до EDTA по благоприятност на повлияването. Наблюдавал съм чудеса и не съм имал никакви неуспехи.”6 Не е известно как EDTA помага при тези състояния, въпреки че по времето, когато бяха публикувани първите съобщения имаше доста предположения относно метаболизма на минералите. За съжаление от петдесетте години насам няма много изследвания, посветени на ролята на хелацията при тези болести.

При едно проучване върху тридесет и двама пациенти с ревматоиден артрит, 25% от пациентите са се повлияли отлично, а 40% – добре. Като прибавим малката група от пациенти, повлияли се задоволително от хелаторната терапия, процентът на благоприятното повлияване достига 84.7 Много пациенти с артрит съобщават, че оплакванията им са намалели след проведена серия от хелирания. Няколкото проучвания върху лекувани чрез хелация пациенти с артрит потвърждават това.

Въпреки че Хелатотерапията с EDTA се прилага при редица здравни проблеми, лекарите, които я приемат, я използват най-широко за лечение на съдовата болест. В същото време това е най-оспорваното приложение. Според моите изчисления през последните 30 години над два милиона пациенти са получили Хелатотерапия заради съдовата си болест. Независимо от многобройните атаки от страна на различни лекари, както и на медицински асоциации, броят на лекарите, практикуващи Хелатотерапия се повишава драматично, а броят на хората със съдови заболявания, търсещи помощта им, не намалява. Хелатотерапията не изчезна за разлика от много други оспорвани алтернативни форми на терапия, които не можаха да устоят на антагонизма на хората, противопоставящи се на всичко излизащо извън рамките на общоприетото. Броят на членовете на Американския колеж за напредък в медицината (АСАМ), който предоставя на лекарите обучение по Хелатотерапия, се удвои през последните няколко години и през 1998г. достигна 1000 души. Във всеки щат и в много други страни има лекари, които практикуват Хелатотерапия. Има още много лекари, които практикуват тази терапия, без да са членове на АСАМ, но точният им брой не е известен.

НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ПОДКРЕПА НА ХЕЛАТОРНАТА ТЕРАПИЯ

Хелатотерапията с EDTA помага при всички изброени състояния, дължащи се на уплътняване на артериите. Освен огромния клиничен опит има и достатъчно научни изследвания в подкрепа на това твърдение. Резултатите често са драматични, особено при пациенти, на които е казано, че трябва да се оперират или че носят в гърдите си “тиктакаща бомба”. Такъв език се използва често, за да се убедят пациентите да приемат една хирургична интервенция, която иначе биха могли да откажат. Ако пациентите не почувстват, че са изложени на ужасен риск, изискващ спешна интервенция (а сърдечните заболявания, изискващи спешна операция са малко), те могат да си помислят, че имат време да потърсят второ мнение.

Както вече беше споменато, в 70% от случаите второто мнение е против хирургична намеса. Когато попитат за лечение с хелиране вместо или заедно с друго лечение, на пациентите обикновено се казва че “няма да навреди, но и няма да помогне”, “не е доказано, че помага” или даже “Нищо не зная за нея, освен, че не помага.”. В подкрепа на терапевтичната стойност на хелирането има голямо количество доказателствен материал и интересът към него е огромен. Все повече лекари получават клинично обучение и стават членове на Американския колеж за напредък в медицината, който провежда обучение на лекари и организира два пъти годишно научни срещи, посветени на новаторските терапевтични подходи.

Научноизследователската работа в областта на хелацията датира от началото на петдесетте години. Най-ранното проучване върху използването на EDTA за лечение на уплътняването на артериите е публикувано през 1956г. Н.Е. Кларк и няколко негови колеги съобщават резултатите си от Хелатотерапията на двадесет техни пациенти. Деветнадесет от тях са получили подобрение, съдейки по повишаването на физическата им активност и намаляването на пристъпите от стенокардия. При шест от тях е имало и подобряване на кардиограмата. Авторите заявяват: “Нямаше вероятност от плацебо ефект  по няколко причини. Имаше леко, а в някои случаи и никакво клинично подобрение, докато не се получи дискомфорт след 20, а при някои пациенти след 30 вливания. Повлияването на пациентите се отчиташе повече чрез измерване на физическата активност, отколкото чрез оценка на субективните симптоми. При всички полученото подобрение се запазваше и нарастваше, при някои – дори до две години. Резултатът бе неизменно добър.”29

Д-р Кларк и неговите колеги публикуваха през 1960г. друго проучване в “American Journal of Cardiology”31. В тази уводна статия на списанието те съобщават, че при няколкостотин пациенти, получили Хелатотерапия за период от няколко години “общото облекчение на симптоматиката на оклузивната съдова болест е по-голямо, отколкото полученото с други лечебни методи.” С най-добри резултати са били пациентите с увредени артерии на краката, които са придобили “способност да вървят без да получават болки…затопляне и подобряване в цвета на кожата.”  При пациенти с мозъчна болест те наблюдават “намаляване на световъртежа,  шума в ушите, определено подпомагане на възстановяването от острата парализа и на симптомите на сенилност, дори когато са били силно изразени.” При една голяма група пациенти със засягане на сърцето те съобщават за “…впечатляващо облекчение на симптомите при 87% от пациентите с ангина пекторис, редки случаи на повторение на симптомите и значително намаляване на смъртността.”

Изследователите Мелтцер, Юрал и Китчел  публикуват през 1960г. проучването си върху десет пациенти, от които девет са се подобрили значително след лечението.32 Те наблюдават намаляване в честотата и тежестта на ангината (болка в сърцето при физическо натоварване), по-малка нужда от медикаменти (нитроглицерин за сърдечната болка), по-голям капацитет за работа и подобряване на кардиограмата при осем от пациентите. Интересен е наблюдаваният кумулативен ефект от Хелаторната терапия. Ефектът се е проявил не по време на терапията, а три месеца след това, когато пациентите са се чувствали много по-добре. Заключението на авторите е, че хелирането е много ценен терапевтичен подход при сърдечносъдовата болест.

Авторите са проследили същите пациенти след три години, прибавили са към групата нови 28 души и са продължили първоначалното си проучване.33 Заключението на новото им съобщение е, че хелацията не е по-добра от останалите подходи за лечение на сърдечносъдовата болест. Това заключение е необяснимо в светлината на представените от тях данни. Е.М. Крентън и Дж.П. Фрекелтън са анализирали тази статия и според тях негативното заключение на авторите й е неоправдано.34 Това са били пациенти с изразена сърдечносъдова болест, които са получили кратък курс на Хелатотерапия без контролни прегледи след това. Осемнадесет месеца по-късно се оказало, че повечето от тях продължават да се чувстват по-добре, въпреки, че има няколко починали, но това не е неочаквано в група от такива пациенти. Истината е, че в група като тази, човек би очаквал прогресивно влошаване с времето, още повече като се има предвид, че никой от тях не е бил консултиран за промяна на диетата и начина на живот, нито за вземане на хранителни добавки и за провеждане на други курсове на Хелатотерапия.

От това съобщение, както и от още няколко по-наскорошни съобщения, изглежда, че има тенденция за постоянно невярно представяне на данните от проучванията, за да бъде злепоставена Хелаторната терапия. В периода между петдесетте/ началото на шестдесетте и деветдесетте години има многобройни малки проучвания, подкрепящи ползата от Хелаторната терапия, но големите списания не приемат публикуването им. Авторите им са принудени да ги публикуват в по-малко известни списания. Това не намалява ценността на проучванията. Те са последователни в показване на ползата от хелирането, дори когато заключенията са отрицателни.

През 1964г. изследователят С.М. Ламар публикува наблюденията си върху няколко пациенти с различни съдови заболявания, включително диабетна ретинопатия, които бяха се подобрили в резултат на Хелатотерапия. Въпреки че  броят им, както той сам признава, е малък, резултатите са достатъчно значими, за да го убедят в  ползата от Хелатотерапията с EDTA. В статията си той цитира проучване върху безопасността на хелирането, проведено през 1961г. и публикувано в “Lancet”. Авторите му са наблюдавали 2000 венозни вливания на EDTA и не са установили нито един случай на бъбречна токсичност.36 През 1968г. Ламар направи съобщение за деветгодишния си клиничен опит в областта на Хелаторната терапия.37 Неговите резултати показват подобрение при редица съдови болести, включително диабетични язви на краката (заздравяване), ретинопатия, макулна дегенерация и атеросклеротична болест на мозъка.

Въпреки многобройните проучвания, извършени през петдесетте и шестдесетте години, от които само едно с погрешно отчетени резултати като недобри, репутацията на Хелатотерапията не е добра и средствата, отделяни за проучвания са малко. Според много хора съществува някакво противопоставяне на това лечение, което не винаги почива на научни основи. Лекарствената и хирургичната терапия са много по-доходни, но аз не считам, че има заговор срещу Хелаторната терапия. И все пак дори днес, има добре обосновани методологично проучвания в областта на Хелаторната терапия, които губят по неясни причини финансовата подкрепа на институциите.

Патентът на EDTA изтече през 1969г., което намали още повече интереса на фармацевтичните компании да финансират научноизследователски дейности върху хелирането. Независимо от това една малка група от лекари запази интереса си към Хелаторната терапия, продължи да прилага този лечебен подход и да се занимава с обучение на лекарите, желаещи да научат методологията на хелирането. Една научноизследователска статия, публикувана през 1981г. в “Journal of Holistic Medicine” е посветена на хелаторното лечение на сърдечносъдовата болест. Изследователят, д-р Касдорф, е измерил силата на сърдечния мускул преди и след 20 третирания с EDTA при 18 пациенти с документирана сърдечносъдова болест. Силата на сърдечния мускул е отражение на здравето на сърцето и се изразява в способността му да изпомпва вливащата се в него кръв. Средното подобрение на “изхвърляната фракция” е малко под шест процента, което означава висока степен на статистическа значимост.

През същата година същият автор публикува в същото списание друго проучване върху 15 пациенти с нарушено кръвоснабдяване на мозъка.39 Той използва техника за изследване на мозъчното кръвообращение с технеций-99, чрез която доказва наличието на статистически значимо подобрение на мозъчния ток при всички пациенти. Това, което е по-важно за самите пациенти, е установеното клинично подобряване на техните симптоми като обърканост, нарушено мислене, виене на свят, нарушено равновесие, парализа и загуба на паметта (даже при тези пациенти, при които липсва обективно подобряване на мозъчното кръвообращение).  Пациентите са получили между 13 и 26 вливания, като повечето са имали по 20.

През 1982г. МакДона, Рудолф и Чераскин проучват 57 пациенти с редуцирано кръвоснабдяване на мозъка, установено чрез измерване на очното налягане (неинвазивна техника за определяне на налягането в очната артерия).40 Методът сравнява това налягане с кръвно налягане на ръката и дава добра представа за размера на блокирането в каротидните артерии. Тези пациенти са получили между 10 и 46 вливания на EDTA. Средното намаление на блокирането след проведеното лечение е било 18%, което е статистически значимо – вероятността от случайно подобрение е по-малка от едно на хиляда. Терапията е довела до подобряване при 88% от пациентите.

През 1983г. Касдорф и Фар  направиха съобщение за благоприятно повлияване на кръвообращението на краката от Хелаторната терапия.41 При четири пациенти атеросклерозата е била толкова напреднала, че са имали атрофия на кожата на краката с незаздравяващи и гангренозни разязвявания на пръстите и стъпалата, поради което вече им е била предложена ампутация. И четирите пациенти не само са избегнали ампутацията, но една година след лечението кожата на краката им е останала гладка и не са имали болки. В един от тези случаи измерването на големината на пулса в палеца на крака, наречено плетизмография, е показало завръщане на пулса, който преди лечението е липсвал напълно.

През осемдесетте години МакДона и Рудолф публикуваха много статии върху ефекта от Хелатотерапията върху различни здравни параметри, включително нивото на холестерола, работата на бъбреците, циркулацията на кръвта в сърцето, мозъка и краката, изтощението и някои клинични симптоми, включени в подробен въпросник. Всички резултати са благоприятни. По-нови проучвания, извършени в други центрове, потвърждават стойността на Хелатотерапията и навеждат на мисълта, че критиките към нея са неточни и предубедени.

В Бразилия д-р Олзевер и д-р Картър проучиха близо 3000 случая на различни хронични дегенеративни болести, сред които преобладават съдовите. Те публикуваха резултатите си през 1988г., които показаха, че почти 90% от пациентите, на които е приложена Хелатотерапия, са се подобрили, като подобрението се оценява посредством промените в кардиограмата, способността за ходене и изследване на краката с Доплер.42 Те продължиха работата си, като проведоха малко “двойно сляпо” проучване, което показа подобряване в проходимостта на съдовете на краката, оценено също чрез способността за изминаване на определени разстояния и измерване на налягането в съдовете на краката.44

Д-р Гилермо Ескобар и неговите колеги от Мексико проведоха проучване върху 80 пациенти със съдова болест на краката и публикуваха резултатите в едно хирургично списание.44 Деветдесет и четири процента от пациентите са се подобрили в резултат на Хелаторната терапия, като подобрението е определено с помощта на обективни методи. Резултатите и от това проучване са с висока степен на статистическа достоверност, като вероятността от случайно съвпадение е едно на хиляда.

Мета-анализът представлява обща оценка на резултатите от няколко проучвания върху дадено лечението. То се състои в събиране на проучвания, анализ на резултатите и проверка дали общият резултат свидетелства за ефективност на даденото лечение, когато едно от проучванията не показва това.   Д-р Тери Чепел и д-р Джон Стал публикуваха през 1993г. своя мета-анализ на Хелаторната терапия.45 Те са събрали от 19 проучвания данни за общо 22 765 пациенти. Анализът на данните е показал 88% вероятност от ефективност на лечението. Осемдесет и седем процента от пациентите са получили подобрение. Това е един задълбочен обзор върху Хелаторната терапия, който ясно резюмира ползата от лечението.

Двама датски лекари, Клаус Ханке и Кнут Флитли, публикуваха през 1993г. проучване, обхващащо 470 пациенти.46 Подобрение е имало при 80 до 91% от пациентите в зависимост от това какъв метод за оценка е използван. Особено важно е, че от 92 пациенти, на които е било казано, че трябва да се оперират, това се е наложило само при 10. Двадесет и четири от двадесет и седем крака са избегнали ампутацията. По време на проучването си авторите не са наблюдавали никакви сериозни странични ефекти или последици от лечението.

Съвсем наскоро един уважаван хирург, д-р Джон Олуин от катедрата по хирургия на презвитерианския медицинския център “Свети Лука” в Чикаго, Илиноис описа опита си с лечение на съдовата болест посредством Хелатотерапия. В статията си той обосновава това лечение, като включва и ползата от други две съставки на инфузиите – магнезий и хепарин.47 Той и съавторите му правят заключението, че има доказателства в полза на използването на Хелатотерапията не само за лечение, но и за профилактика на сърдечносъдовите болести.  Те заявяват, че “…има внушително количество научни доказателства в подкрепа и на профилактиката, и на активната терапия. Ще са необходими още мащабни контролирани проучвания, за да се убеди медицинската общност в ползата от Хелатотерапията за пациентите, страдащи от кардиоваскуларна болест.”

На фона на всички тези положителни статии върху Хелаторната терапия, неотдавна бяха публикувани две проучвания, които претендират, че доказват неефективността й. Внимателното разглеждане на тези проучвания разкрива пропуски в дизайна, провеждането и излагането на резултатите им. И двете проучвания са проведени от съдови хирурзи. Едното от тях – датско – е публикувано едновременно в две списания. При провеждането на това проучване не е спазен съвременният протокол за провеждане на Хелаторната терапия, въпреки изявлението на авторите, че са се придържали към него.48,49. Те са третирали предимно пушачи, които обикновено не отговарят толкова добре на лечението с хелиране поради непрекъснатото си излагане на свободни радикали. Това проучване бе сериозно разкритикувано от Датския комитет по научна етика.50 Независимо от грешките при провеждането на това проучване, изглежда то е донесло известна полза на включените в него пациенти.

Второто проучване е проведено в Нова Зеландия. Резултатите показват значително подобряване на възможностите за изминаване на по-големи разстояния при пациенти с уплътнени артерии на краката, които са били лекувани с хелиране.51 На пациентите от т.нар. плацебо група също са давани лекарствени вещества в противоречие на изискването за истинско плацебо (неполучаване на медикаменти, можещи да повлияят върху съответното заболяване). Но независимо от това, когато се обработят статистически правилно данните, се оказва, че  групата, получила EDTA е с много по-добро повлияване от контролната група. Този извод се налага дори и да не се взема предвид факта, че повечето от пациентите са били пушачи. Едно писмо до редакцията на “New Zealand Medical Journal” предоставя правилния анализ на данните от статията.52 За съжаление неправилните изводи на авторите нанесоха вреда на репутацията на Хелатотерапията пред многото лекари, които имат навика да четат заключенията, а не самите проучвания. Охулващите Хелатотерапията използваха датското и новозеландското проучване  да “докажат”, че Хелатотерапията няма никаква лечебна стойност. Но нейната стойност проличава ясно, когато се претеглят всички доказателствата “за” и “против” Хелаторната терапия.

Цялостната представа за Хелаторната терапия, почиваща върху данните от проучванията, е за една безопасна, ефективна терапия на много състояния, свързани с проблеми в кръвообращението и наличие на токсични метали в тялото. Но ползата от Хелатотерапията не се изчерпва с благоприятното повлияване на тези състояния. Хелирането очевидно намалява риска от развитие на много хронични болести и по-специално такива, дължащи се на увреждащото действие на свободните радикали и металната токсичност. Между възможните увреждания, причинявани от свободните радикали са и злокачествените новообразувания, възпалителните заболявания на ставите, астмата, диабетът, сенилната деменция и дегенеративните болести на окото.54

От списанието “Journal оf Cardiovascular Nursing” ме помолиха да напиша литературен обзор върху хелацията, за да могат да предоставят на читателите си едно по-задълбочено становище, а не просто повърхностното й отричане, предлагано като уводни статии от други списания. Заедно с д-р Тери Чепел направихме историческа справка върху хелирането и издирихме всички научни публикации в областта на Хелаторната терапия. Това ни даде възможност да направим изводи за многостранната полза и големия потенциал на Хелатотерапията като медицинско лечение.55 Спазихме молбата на редакционната колегия на списанието да проявим умереност. Единствената критика на статията, която ми е попадала, бе в интернет и се отнасяше за публикуването й в  “малко известно списание за медицински сестри.”

През 1996г. най-после се появи един положителен отзив за магнезий-EDTA в престижното медицинско ръководство “Cardiovascular Drug Therapy”.56 Във встъпителните си бележки Мартин Рубин, д.н., изследовател, отдавна признал значимостта на Хелатотерапията за лечението на сърдечносъдовата болест, резюмира много елегантно ситуацията така: “Сложната патофизиологична каскада в развитието на атеросклерозата, с нейните етапи  на значително оксидиране на липидите, иницииращо увреждане на съдовата стена, последвано от коагулация, умиране и калцифициране на клетки, е истинско терапевтично предизвикателство. Това, че отделните увреждания съществуват паралелно, ограничава приложимостта  на терапевтичните агенти, насочени към един или друг компонент от развитието на болестта. В това отношение хелиращата терапия с EDTA има предимството, че може да повлияе върху всички аспекти от развитието на болестта.” Той продължава, описвайки химията, метаболизма и терапевтичните приложения на EDTA. Появата на този отзив в учебно помагало по лекарствена терапия е направо революционно.

Въвеждането на коронарния хирургичен байпас и усъвършенстването на сърдечно-белодробната помпа със сигурност донесе на този подход по-голям блясък и популярност в сравнение с някакво простичко, безопасно и не скъпо венозно лечение. Мисълта, че е възможно пренасянето на техники за поправяне на водопровода към човешкото тяло изглежда проста, но ние знаем, че човешкото тяло не е нещо толкова просто, че към него да могат да се прилагат чисто механични подходи. Затова хирургичната интервенция не може толкова лесно да се справи с проблемите на сърдечносъдовите болести. Въпреки че Хелатотерапията– този неинвазивен и животоспасяващ лечебен подход не е така “хайтек”, той превъзхожда в много случаи лекарственото и хирургичното лечение на сърдечносъдовата болест.

Публикувано в Книги от Доктор Натура през ноември 16th, 2009. 1 коментар.